lördag 25 maj 2024

Huddinge IFs damfotboll fortsätter att växa

Läs också
Huddinge IFs ordförande Fredrik Lange. Foto: Mathias Linder

En fin säsong för Huddinge IF visar hur mycket damlaget vuxit under de senaste åren. Klubbens ordförande Fredrik Lange jobbar ständigt för förbättrade resultat för Huddinge IFs sportförening på och utanför planen:

Jag ser fram emot nästa säsong. Det känns spännande.

Med en tillväxt av spelare inom akademin och fler egna produkter som tar steget upp i A-laget ser framtiden ljus ut för Huddinge IFs damer. Sexton vinster, en oavgjord och en förlust visar vilken fantastisk säsong Huddinge IF har haft. Med ett stabilt försvar och ett samspelt lag har laget varit svårt att få hål på. 

– Jag är superstolt över tjejerna, det är riktigt kul att se, säger Fredrik Lange.

Nu dras tempot ned. Sista matchen i serien spelades för en månad sedan och det är dags att dra igång förberedelserna inför den nya säsongen. 

Med två nya tillskott från ungdomslaget fortsätter Huddinge IFs damer bygga med hemmafostrade talanger. 

– Det är en tillväxt på damsidan och jag hoppas att i framtiden ha ett lag med ännu fler egenfostrade spelare, säger Fredrik Lange.

Lagets lagkapten och största stjärna Chiara “Kikki’’ Jukkola tar steget upp som spelande assisterande tränare efter att lagets tidigare assisterande tränare Axel Witsel lämnat sin roll.

– Den framgångsrike tränaren Göran Sandberg stannar efter serievinsten och går in i sin tredje säsong som lagets huvudtränare. 

Under speluppehållet kommer träningsintensiteten att minskas. Klubbens förhoppning är att de nya spelarna kommer att gå in i laget på ett sömlöst sätt. Öppna träningar hålls hemma på Källbrinks IP där potentiella nya spelare är välkomna att provträna för Huddinge IF. Utöver provträningarna fortsätter klubben sin satsning på juniorfotbollen. Fredrik Lange har märkt hur intresset för damfotbollen växer mer och mer för varje år:

– Vi har i många år jobbat för att skapa förutsättningar för damfotbollen i föreningen, berättar Fredrik Lange.

Huddinge IF försöker marknadsföra sig på sociala medier och vill ständigt få in fler spelare till juniorfotbollen genom reklam om att komma och testa på att spela fotboll. Reklamen är dock inte det enda som lockar människor. Det allmänna intresset för damfotbollen växer för varje år. 

– Vi har mycket att tacka damlandslaget för, det märks väldigt tydligt hur deras framgång leder till att fler tjejer vill testa på att spela fotboll, säger Fredrik Lange.

Nästa säsong drar igång under våren 2024.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami