lördag 18 maj 2024

Huddinge hockey startar nytt J18-lag

Läs också
Foto: Kasper Backlin Forsman

Huddinge hockey IK har producerat spelare som Marcus Krüger, Michael Nylander och Jhonas Enroth. Klubben planerar nu att starta upp ett nytt J18-lag till säsongen 2023/24. Laget riktar sig till ungdomar födda 06/07 som vill fortsätta utvecklas och hålla på med hockey men inte gå på hockeygymnasiet.

SPORT. Gymnasieåren är en speciell period för många idrottare. Ulf Gresté, ordförande i ungdomsrådet och Johan Stegervall, föreningschef menar att om ungdomar inte kommer in på hockeygymnasiet, finns risken att de slutar med idrotten. 

Gresté och Stegervall säger att de haft spelare som varit på gränsen till att komma in på hockeygymnasiet men inte lyckats och ändå utvecklas till duktiga hockeyspelare. Huddinge hockey vill ge de spelarna en möjlighet att fortsätta med hockeyn, även fast spelarna inte går Huddinge hockeygymnasium och NIU (nationell idrottsutbildning). 

– Många av våra egna vill bli antagna till vårt NIU och vissa år är det fler egna som tar plats och vissa år färre. De av våra egna som ej blir intagna vill vi ska känna att det inte på ett ögonblick sparkas ut från klubben utan att vi istället erbjuder dem en chans att få vara kvar och fortsätta sin utveckling i klubben de flesta av dessa växt upp i, skriver Stegervall i ett mail till Nytt i Flempan.

Foto: Kasper Backlin Forsman

Gresté och Stegervall berättar att Huddinge hockey jobbar med att utveckla föreningen på alla plan. De jobbar mycket med ungdomsverksamheten för att försöka bygga föreningen på längre sikt. A-laget har inte spelat i hockeyallsvenskan sedan 2008/09. En faktor som gjort att klubben behövt bygga mer från grunden då ekonomin inte tillåter dyra värvningar. 

– A-laget måste bygga mycket från de egna leden, då ekonomin inte tillåter höga löner, säger Stegervall till Nytt i Flempan. 

Gresté och Stegervall säger att det jobbar med att ha en stor ungdomsverksamhet. I dagsläget har de runt 316 spelare i barn och ungdomslag, där 190 av dem är i lagets hockeyskola. Både Gresté och Stegervall berättar om hur de förr tappat spelare i tidig ålder och hur de nu vill lära ungdomar att älska hockeyn. 

Foto: Privat
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami