lördag 18 maj 2024

Huddingeartist på fri fot – trots misstanke om misshandel

Läs också
Foto: I99pema, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons
En känd hiphopartist från Huddinge häktades i oktober misstänkt för grov misshandel i samband med Visättrabråket i somras där två barn skottskadades. Trots fortsatt misstanke är han nu släppt från häktet.

Med miljontals lyssningar på Spotify och musik som hyllats både i Sverige och internationellt har artisten från Huddinge blivit en känd profil på den svenska hiphopscenen. Han har suttit häktad sedan oktober, misstänkt för grov misshandel. Brottet ska ha skett i samband med den uppmärksammade händelsen i Visättra i juli då två barn träffades av pistolskott i närheten av en lekplats. Enligt vice chefsåklagare Stefan Creutz, vid Södertörns åklagarkammare, gäller misshandeln inte barnen utan någon annan som varit inblandad vid tillfället. 

Artisten har suttit häktad sedan oktober då det funnits risk för att han skulle undanröja bevis eller på annat sätt försvåra utredningen. I torsdags förra veckan beslutades att mannen skulle släppas på fri fot, trots att misstanken om grov misshandel kvarstår.

– Han var häktad tills förra veckan med anledning av att det fanns risk för att han skulle förstöra utredningen. Nu föreligger inte längre den risken, säger Stefan Creutz.

Utredningen befinner sig i sitt slutskede och Creutz planerar att väcka åtal mot mannen inom kort. Åklagaren vill inte gå in på exakt hur misshandeln har gått till, men menar att han har en klar bild av vad som har hänt och att artisten kommer att fällas för grov misshandel. 

En 25-årig man sitter häktad för grovt vållande till kroppsskada i samma ärende, är det honom han misstänks ha misshandlat?

– Jag vill inte gå in på det.

Enligt Aftonbladet finns det kopplingar till gängkriminalitet vid händelsen, vad kan du säga om det?

– Det kan jag inte heller gå in på.

Om det inte framkommer nya uppgifter så räknar åklagare Stefan Creutz med att väcka åtal mot artisten vid Södertörns tingsrätt under nästa vecka. 

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami