lördag 25 maj 2024

Huddinges quizkungar ställer in siktet på 10-årsjubileet

Läs också
Palle Liukkonen (vänster) och Steffo Ekstam (höger) under 9-årsjubileet. Foto: Privat

Varje fredag klockan 17.30 har det i snart tio år samlats hundratals människor på restaurang Melins för att tävla i frågesport. Palle Liukkonen håller tillsammans med sin kompanjon Steffo Ekstam en av Huddinges mest älskade aktiviteter. 

Det var under en vanlig afterwork när restaurangägaren frågade Palle Liukkonen om inte han ville starta ett quiz. Palle Liukkonen och Steffo Ekstam åkte då iväg och kollade på andra quiz inne i stan och gjorde två demoquiz för att testa konceptet lite. 

– Jag har kollat lite på våra gamla grejer och jag ser att vi har utvecklats både i layout och så. Det är ju mer än ett quiz, snarare ett event med massor av deltävlingar. Från början visste vi inte att det skulle bli så populärt, sen såg vi ganska tidigt att intresset ökade snabbt, säger Palle Liukkonen 

Om varför intresset är så stort tror Palle Liukkonen har att göra med blandningen folklighet, bred variation och hårt jobb. 

– Jag tror att det är väldigt folkligt. En viktig detalj är att du får alternativ, i andra quiz måste du skriva svaret själv men här får du fyra alternativ. Du får också ledtrådar genom musik och bilder. Sen är det väldigt blandat med aktuellt, historia, geografi och sport. Blandningen av allting gör man gillar det. En slogan som passar är “fullsatt, folkligt och festligt”. 

Ytterligare en del av framgången är det hårda jobbet där Palle och Steffo tydligt har strukturerat vem som gör vad. Dagen innan har de alltid ett avstämningsmöte för att kolla så allt är rätt. 

– Jag dubbelkollar även den enklaste frågan. Det får inte bli slentriant och vi vill ju att det ska vara rätt, Palle Liukkonen 

Under åren har det också anordnats gästkvällar där de bjudit in kända sportprofiler. Ishockeymålvakten och Huddingensonen Jonas Enroth bildade bland annat lag tillsammans med sina kollegor Pekka Lindmark och Mikael Tellqvist. Därtill har de haft besök av fotbollsspelarna Glenn Hysén, Thomas Ravelli, Kennedy Bakircioglü och Kevin Walker. 

– Under sådana happenings blir det speciella kvällar

Inför framtiden ser Palle fram emot att ta konceptet lite längre och har inga planer på att lägga av.

– Vi hade förut en lagtävling med tabell där vi räknade de tio bästa lagen, sen kom pandemin. Det är något vi får ta upp igen. Sen har jag en liten dröm att få upp en livefeed under pågående tävling. En annan lyckad grej var när vi streamade live, då satt folk i Spanien och körde. I huvudet har jag redan börjat planera inför 10-årsjubileet i januari nästa år.

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami