lördag 18 maj 2024

Huddinges tränare Peter Nylander: Jättestarkt att komma tillbaka mot Väsby

Läs också
Spelarna i Huddinge IK åker ut på isen och välkomnas av publiken
Huddinge hockey åker in på isen framför hemmapubliken i Björkängshallen. Foto: Jesper Andersson

På onsdagskvällen vann Huddinge hockey mot de tidigare obesegrade serieledarna Väsby IK med 4-2 (3-1, 0-1. 1-0). Tidigare har laget endast tre vinster på 14 matcher. Nu hoppas Huddinges tränare Peter Nylander att den negativa trenden har vänt. 

– Jag hoppas att vi fortsätter på den inslagna vägen, säger Peter Nylander.

Det är två tränare som var på gott humör när Nytt i Flempan möter dem efter matchen. Inne i omklädningsrummet sitter Huddinges huvudtränare Peter Nylander och assisterande tränare Christoffer Rosenberg i varsin läderfåtölj med en matlåda i knät. Energi behövs efter den nervkittlande tredje perioden. 

– Det känns bra, jätteskönt med vinst. Det har varit lite uppförsbacke men vi följde vår gameplan på ett bra sätt, säger Peter Nylander. 

28 poäng skiljde mellan lagen inför matchen. Väsby hockey, med 14 raka segrar, kom till Björkängshallen med stort självförtroende och laget tog ledningen redan efter en och en halv minut. Men Huddinge ångade på trots baklängesmålet, vände matchen och gick in i periodvilan med 3-1, efter mål och assist av 18-årige Jacob Samuelsson. 

Monstersviten bruten

Den andra perioden slutade 0-1 och Väsby hade kontakt igen. Trenden under de föregående matcherna har varit att Huddinge tagit ledningen för att sedan tappa till en uddamålsförlust. 

– Vi har haft oflyt. Det har varit bra matcher men vi har inte varit lyckosamma. Men en förlust är en förlust, det blir en ond spiral och grabbarna får sämre självförtroende, säger Peter Nylander. 

Tredje perioden inleddes med högt tryck från båda lagen. Men Huddinges målvakt Albin Andersson gjorde ett par svettiga räddningar och Fredrik Runbjer kunde med sitt andra mål för kvällen sätta dit 4-2 i tom kasse med 20 sekunder kvar att spela och bröt därmed Väsbys monstersvit.

– Vi har gått tillbaka till grunderna. Vi har mycket mer energi och spelar ett rakare spel. Det är lättare nu och mer positivt. Jag hoppas att det fortsätter på den inslagna vägen, säger Peter Nylander. 

Vad tar ni med er från den här matchen? 

– Bra offervilja. Jättestarkt att komma tillbaka mot obesegrade Väsby.

I tabellen ser det fortfarande tungt ut för Huddinge. De har i nuläget sju poäng upp till spel i Allettan med tre matcher kvar av grundserien. Just nu ligger de på åttonde plats vilket innebär spel i Vårettan.

1 KOMMENTAR

  1. Bra skrivet. Kul att ni uppmärksammar och rapporterar om sport i er web-tidning då all annan lokalpress totalt tappat bort idrotten.
    Ni är alltid välkomna till Björkängshallen 😀

Kommentarer är stängda.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami