tisdag 21 maj 2024

Huddinges vardagsrum gästas av Thorsten Flinck

Läs också
Rafi Jene, Il Forno Castellos ägare
Rafi Jene, Il Forno Castellos ägare, utanför restaurangen i Huddinge centrum. Foto: Hanna Kronstedt

Under helgerna kan det bli fullt ös på restaurang Il Forno Castello som ligger i Huddinge centrum. Besökare får ta del av liveuppträdanden, och nu på torsdag uppträder välkända Thorsten Flinck.

—  Det bästa med stället är att det känns som ett stort vardagsrum där alla känner alla, skriver Inger Pettersson, som ofta besöker restaurangen. 

En av ägarna av restaurangen är Rafi Jene. Han har jobbat där i snart 27 år och trivs med sitt jobb. Anledningen till att han stannat kvar så länge är de glada och trevliga gästerna som han får träffa varje dag. Att gästerna kallar restaurangen för “Huddinges vardagsrum” tycker han är fint. 

— Folk känner sig hemma här och det blir som en stor familj. De kommer hit och lär känna andra och känner sig trygga och bekväma, säger Rafi.

Rafi berättar att på fredagar och lördagar har de olika uppträdanden på restaurangen och han tycker att det alltid är en positiv atmosfär under dessa tillställningar. 

— Det är ofta trubadurer och band som uppträder här. De spelar lite blandat som till exempel rock, covers, country och schlager, berättar han.

Thorsten Flinck gästar

Torsdagen den 11:e april kommer den välkända musikern och skådespelaren Thorsten Flinck att uppträda på restaurangen. Han kommer då att sjunga och läsa poesi. Information om torsdagens spelning och andra kommande spelningar finns i facebookgruppen “Castellos vänner”.

Restaurangen har också varit med och stöttat Livets hjälp som är en före detta ideell förening som inte finns kvar idag. När föreningen var aktiv hjälpte de utsatta och personer i nöd i Huddinge enligt deras webbplats. Rafi berättar att de bidrog till föreningen med pengar, mat och dryck. 

— Det är bra med goda gärningar i samhället. Har man möjligheten att hjälpa andra tycker jag att man ska göra det. 

Huddingesonen Orup fyller folkpensionär – växlar upp

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami