tisdag 21 maj 2024

Hur firar du jul i år?

Läs också
“Förra året firade jag i Sverige men i år ska jag åka hem till Madrid. Vi brukar fira både den 24 och 25 december då vi äter massa kött, fisk och skaldjur. Jag hoppas det blir en vit jul, det har faktiskt snöat en del i Spanien redan.”

Velen Sobrino, 47, arbetar med människorättsorganisationer, Huddinge

“Jag brukar fira jul på Kanarieöarna. Jag åker dit med min kille och mitt äldsta barnbarn, sen har jag många vänner som bor där. Julmaten har jag fått nog av här hemma så vi brukar lyxa till det med helstekt oxfilé på julafton istället för massa plock. Förra året var det rätt folktomt på stranden och mycket var stängt, i år lär det vara mer som vanligt.”

Maggi Ruth, 53, egenföretagare, Flemingsberg

“I år kan vi äntligen samlas allihopa igen, alla barn och barnbarn kommer hem till oss. Vi blir nästan tjugo stycken så vi hjälps åt med mat till julbordet då vissa är veganer eller glutenallergiker. Jag står mest för pyntet och bakningen.”

Yvonne “Kicki” Dahlstedt, 62, förskolepedagog, Tumba.

“Jag kommer inte fira jul här i Sverige. Min mamma och mina fem systrar bor i Rumänien så förhoppningsvis kan jag åka dit. Mamma brukar laga mat på julafton.”

Diego Marian, 24, arbetssökande, Rumänien

“Vi kommer fira hemma hos mamma och pappa. I år får äntligen farmor och hennes man vara med då de inte kunde komma förra året. Jag och mamma brukar laga jullunch, sen tittar vi på Kalle Anka innan vi öppnar klappar och äter gröt.”

Minna Qvarnström, 21, student, Huddinge

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami