måndag 20 maj 2024

ICA Kvarnens julmarknadspremiär- “Vågade ta steget”

Läs också
Butikschef Tim Eriksson peppar inför julen på ICA Kvarnen i Huddinge.
Julen närmar sig med stormsteg och nytt för i år är ICA Kvarnens egen julmarknad som är belägen på Kvarnbergsplan 10. Nytt i Flempan har pratat med butikschef Tim Eriksson som är ansvarig över projektet.

Hallå där Tim, vad kul att ni ska ha julmarknad för första gången i år! Berätta, hur kommer det sig?

– Vi har sålt julgranar i 29 år men har under en lång tid känt att vi vill utöka konceptet. Förra året gick det inte på grund av pandemin men i år vågade vi ta steget.  

Var håller ni hus och vad kan man förvänta sig?

– Man kan besöka vår julmarknad varje adventshelg mellan klockan 11-18 både lördag och söndag. Det kommer finnas lokala hantverkare som ställer ut egentillverkade produkter. Vi har försökt få till en bra mix, det kommer finnas allt från ljus till kaffe. Livets hjälp i Huddinge är också på plats för att samla in gåvor till utsatta familjer inför jul. Av dem kan man köpa varm glögg och fika.

Första julmarknaden var ju redan förra helgen, vad fick ni för respons?

– Vi fick bra respons trots att tälten inte var helt klara. Nu ser vi fram emot nästa helg när det kommer vara mer uppstyrt. Julklappsinsamlingen som Livets hjälp i Huddinge håller i gick jättebra. De fick in mer än 150 gåvor till sin insamling. De gör ett väldigt bra jobb, många eldsjälar som arbetar där.

Vad brukar ni sälja mest av inför jul i butiken?

– Ja, det är väl klassiska varor som julskinka, rödbetssallad och köttbullar. Men en trend som håller i sig är mer vegetariskt. Vi försöker hänga med bäst vi kan och anpassa utbudet efter behov.

Så vad behöver man enligt dig för att få till den ultimata julen?

– Den ultimata julen innebär att spendera tid med nära vänner och familj.

Föregående artikelÅrets nyföretagare utsedd
Nästa artikelHur firar du jul i år?
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami