lördag 18 maj 2024

“Jag är jättestolt att det blev bra”

Läs också
Eliz Lindström. Foto: Privat
Namn: Eliz Lindström
Ålder: 57 år
Boendeort: Huddinge
Tidigare yrkeserfarenheter: Bland annat arbetsledare på Kriminalvården, snickare

Eliz Lindström arbetar som kulturutvecklare i Huddinge kommun och hjälper dagligen till att utveckla kultur för bland annat funktionsnedsatta. Det dagliga arbetet går ut på att uppmärksamma krav på bra möjligheter för företag och hjälpa dem att frodas kulturellt. 

Just nu är Eliz bland annat aktuell med den populära och slutsålda historiska vandringen i Huddinge Kommun. Vandringen går att boka online för alla intresserade men anpassas också för personer med intellektuella funktionsnedsättningar eller med ett autismspektrum. 

Kommunen gav bidrag till á la Carte teatern, som står bakom eventet, för att de skulle ha möjlighet att genomföra vandringen. Detta gjordes som ett sätt att odla kultur i kommunen med ungdomar som älskar att spela teater, vilket Huddinge kommun och Eliz vill stötta och främja. Eliz använde till och med sin fritid till att söka upp karaktärer under pandemin.  Även att kontakta och få spikat med á la Carte teatern och få bidraget från kommunen godkänt. 

– Jag är jättestolt över att det blev bra. Jag älskar mitt jobb, säger Eliz Lindström. 

Kort sammanfattat kan man säga att Eliz jobbar mycket med att skapa ett bra kulturklimat i Huddinge kommun. Kulturstrategiska enheten, där Eliz jobbar, samarbetar mycket med föreningar och studieförbund med att göra kulturevenemang, konstutställningar och teater. 

– Jag jobbar mycket mot dagliga verksamheter, gruppbostäder och särskola (reds.anm. anpassad grundskola). Med grupper som har svårare att ta del av kultur och därför krävs mer uppmärksamhet. Alla har rätt till att ta del av kulturen, säger Eliz Lindström.

Eliz arbetar inte bara med kulturfrågor. Hon har även dagliga möten med andra kollegor i kommunen om ukrainska flyktingar. De samarbetar med civilsamhället för att ge flyktingarna så bra förutsättningar som möjligt. Eliz pratar också med anhöriga till barn som har funktionsnedsättningar och har stora problem att hitta en passande fritidsaktivitet. 
– Jag hjälper ofta föräldrar att komma fram till vad som passar deras barn. Det viktiga är att para ihop rätt barn med rätt aktivitet.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami