torsdag 30 maj 2024

“Jag kan berätta mer personliga saker i min egen podd”

Läs också
En bild på Klara doktorow med barn
Klara Doktorow. Foto: Privat

Efter många år inom kommersiell radio startade Huddingebon Klara Doktorow en egen podd med sina gamla kollegor från NRJ.
– Här kan vi prata mer om politik och nyheter vi ville gå ifrån “mysnyheterna”, säger Klara Doktorow.

Klara Doktorow är bland annat aktuell med poddarna The Daliy Messiah och Trettio plus trevar. Klara Doktorow har sedan länge vetat att hon ville jobba inom media.

– Jag pluggade media på teknikprogrammet på Gotland och sedan studerade jag journalistik i Australien där jag fick skriva många krönikor. Jag läste även lite historia och jag ska försöka färdigställa mina journaliststudier, säger Klara Doktorow.

Klara Doktorow har jobbat länge inom radio som programledare på NRJ Morgon tillsammans med Messiah Hallberg och John Willander Lambrell.

– Vi trivdes bra på NRJ och det fungerade väldigt bra, det enda som kanske var ett problem var att John inte är en morgonmänniska så han hade nog inte klarat av att fortsätta gå upp så tidigt.

– Vi tre slutade på NRJ och lite innan  hade vi pratat om att starta en podd där vi kan prata mer om politik eller små nyheter. Vi ville gå i från de “mysnyheter” som är på kommersiell radio, till exempel vad dricker ni på morgonen, te eller kaffe?

Klara Doktorow tycker att det är kul med en egen podd då de har friare händer med vad de kan ta upp. The Daliy Messiah är en relativt ny podd och första avsnittet kom ut den 25 oktober men har hunnit skaffa sig en trogen publik med 10 000 följare. Syftet med podden är att diskutera aktuella nyhetshändelser med inslag av humor.

Klara Doktorow har två väldigt olika poddar men det är inte svårt att komma på vad hon tar upp i varje podd. Trettio plus Trevar är mer som ett kompissamtal mellan tre tjejer.

– Jag kan vara mer öppen eller berätta mer personliga saker i den podden. Jag kan ju ta upp ett aktuellt ämne i båda poddarna men i The Daliy Messiah förkortar jag historien eller berättelsen. Då podden har ett högre tempo.

Poddarna finns på bland annat Acast och Spotify.

KLARA 3 BÄSTA PODDTIPS
1. Hitta ett intressant ämne du gillar att prata om. Det skapas många poddar dagligen så om du har ett ämne du gillar att prata om kör på det.
2. Lär dig redigera och klippa. Det underlättar mycket om man har förkunskaper inom dessa områden.
3. Ha tålamod. Man blir inte stor direkt på poddmarknaden. Det tar tid att växa.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami