onsdag 29 maj 2024

“Jag kommer spela tennis tills jag dör”

Läs också
Tennisentusiasten Agnets Ström. Foto: Sanne Jeppe

Agneta Ström, 70, spelade tennis för första gången när hon var liten. Men kärleken till sporten kom först senare. Idag har hon ett brinnande intresse för tennis och är en av eldsjälarna i Huddinge tennisklubb.

Under måndagen deltog Agneta i den så kallade “lunchtennisen”, en återkommande aktivitet i tennishallen. Hon tycker att hon spelar bättre tennis nu än vad hon tidigare gjort, vilket syns på hennes fotarbete och säkra backhand.

Det roligaste med tennisen tycker hon är matchmomenten, för då tvingas hon lyfta sig och fokusera. För henne är tennis en endorfinkick och en möjlighet att träffa nya människor och besöka andra länder.

– Det finns alltid något roligt event att se fram emot. Ett kommande är en dubbelkväll för damer som spelar i klubben, säger Agneta Ström.

Sönernas tennisintresse smittade av sig. Foto: Sanne Jeppe

Att tennisen skulle bli en stor del av hennes liv var oväntat. Hon spelade med sin pappa när hon var yngre, men fastnade aldrig för sporten. Det var först när hennes söner började spela som intresset tog fart på nytt, eftersom hon ville kunna spela med dem.

Agneta är pensionär men hon skojar om att hon knappt får ihop livet med allt hon har för sig. Förutom tennisen håller hon bland annat på med utförsåkning och golf. Hon är dessutom med i ett av Huddinge TK:s serielag. Nyligen var hon iväg på veteran-VM på Mallorca och tränar numera hårt inför SM som äger rum i början av nästa år.

– Det är många grejer som säger åt mig att sitta still, men jag gör ju inte det, säger hon och skrattar till.

Agneta Ström håller sig aktiverad med både utförsåkning och golf – vid sidan om tennisen. Foto: Sanne Jeppe

Agneta förklarar att kroppen säger ifrån ibland när hon idrottar så mycket som hon gör. Artros i knäna och stelheten har kommit med åren. Men, hon känner sig pigg och mer aktiv än väninnorna som inte spelar tennis.

Precis det Agneta tar upp, om vikten av att röra på sig, är något som framgår i en dansk forskningsrapport som kom ut för några år sedan. Enligt den så kallade Österbroundersökningen är tennis en av de bästa motionsformerna eftersom hela kroppen används – och det kan i sin tur förlänga livet.

– Jag kommer spela tennis tills jag blir sjuk och lägger mig ner och dör, säger Agneta Ström och ler.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami