lördag 25 maj 2024

Jullovskul i Huddinge

Läs också
Flottsbro är Stockholms största skidanläggning och erbjuder fem nedfarter, knapplift och stollift. Foto: Flottsbro

Snart är det julledigt och i år finns en hel del aktiviteter i kommunen för dem som är på hemmaplan.

Dessutom behöver det inte kosta skjortan. Nytt i Flempan listar de roligaste och mest prisvärda jullovstipsen!

Skridskor i hall och på sjön

Få aktiviteter är så juliga som skridskoåkning direkt på sjön. Matsäck, frisk luft och motion blir sällan bättre än så. I Huddinge finns flera isar som plogas för skridskoåkare. Vid Orlången finns två banor. En på 10 km och en på 3 km. Banorna plogas även på helger vid behov. För den som vill åka längre finns Drevviken. Där finns en bana på 20 km. Om det känns osäkert att åka skridskor på sjön kan man istället besöka någon av Huddinges ishallar. Visättrahallen i Flemingsberg eller Björkängshallen i Stuvsta är också populära hallar. 

Slalom i Flottsbro

Den som vill åka skidor behöver inte åka långt. Flottsbrobacken är öppen alla dagar utom julafton och nyårsafton. Andreas Häggqvist, anläggningschef för Flottsbro, berättar att det finns olika prisalternativ på skipass.

– Dessutom är antalet skipass även fortsatt begränsat sedan Corona restriktionerna för att undvika trängsel i backen, förklarar Andreas Häggqvist.  

Simma i Huddingehallen

En annan rolig aktivitet är simning. I Huddingehallen finns det något kul för alla åldrar. Här kan man motionssimma, hoppa trampolin, leka i djungellandet, åka vattenrutschbana eller kanske bubbla i bubbelpoolen. 

Filmkollo i Flemingsberg

Mellan 2 och 6 januari arrangerar föreningen Min syster fem dagar av filmskapande och kamratskap. Ungdomar från Huddinge möts i filmens magiska värld. Kollot håller till i Flemingsbergs kyrka och deltagarna får testa på att skapa kortfilm från början till slut.

Workshopsledaren Stephane Mounkassa förklarar att deltagarna får börja med att skriva manus. Sedan får barnen välja om de vill stå framför eller bakom kameran. Han berättar att de kommer gå igenom alla delar av filmskapandet. 

– Vi lagar mat tillsammans varje dag och fokuserar på sammanhållningen i gruppen, säger Stephane Mounkassa.

Utflykt till Härbreparken

I Härbreparken kan man låta fantasin flöda och bli en del av en spännande detektivhistoria. Härbreparken är nämligen Huddinges eget Valleby där husen som beskrivs i böckerna om LasseMajas detektivbyrå finns att leka i. I parken finns Vallebys korvkiosk, guldaffär, kafé, optiker, djuraffär, polisstation, hotell, byggbod, lastkran, fyr, bil med husvagn och en båt. I båten finns precis som i böckerna detektivbyråns kontor. Parken passar barn i olika åldrar och är även en mysig utflykt för vuxna.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami