söndag 19 maj 2024

Julmarknad i Hågelbyparken lockade många besökare

Läs också

I helgen hölls årets första julmarknad i Hågelbyparken, i Botkyrka. Många olika utställare och främst olika typer av hantverk var representerade bland borden i de olika husen.

Det fanns handstickade vantar, strumpor, keramik och olika typer av ätbart som egentillverkad honung, ostar, chutney, torkat renkött och olika slags korvar. 

Foto: Charlotta Haapakorpi

Gunilla Westberg sålde sin egentillverkade keramik.

– Jag har stått här i flera år och tycker att det är en trevlig marknad att vara med på med många besökare. Alldeles nyss var det så mycket folk i kö att det knappt gick att komma fram till mitt bord.

Foto: Charlotta Haapakorpi

Tanja Wahlgrens sålde små figurer i lera. På bordet låg drakar och under glaskupor fanns små utomjordingsliknande figurer i lila och turkos. Även små figurer att hänga i julgranen, bland annat små rödvita polkagrisstänger, fanns till försäljning.

Joakim Holm sålde sin egentillverkade honung och en bivaxsalva.

– Jag har bikupor i min trädgård. Det är verkligen en kul hobby att ha. Bina hjälper till att pollinera i grannskapet. De flyger i mina äppelträd och grannens fruktträd, berättade Joakim.

-Jag har ju inte koll exakt var de flyger men jag vet att det är närproducerat. Det är två nyanser på honungen, den från våren är lite ljusare i färgen. Då kommer mycket av nektarn från maskrosor.

Foto:Charlotta Haapakorpi
Foto: Charlotta Haapakorpi

Clara Ljungman och Thomas Höllering från Rosenhills trädgård var också med på marknaden. Vid bordet låg surdegsbröd, äppelchutney och juläppelmust uppdukat.

–   Det är första året på Hågelby för oss.

Foto: Charlotta Haapakorpi

Barnfamiljer var i majoritet på marknaden men många olika åldrar var representerade. På området finns en 4H-gård där framför allt barnen kan klappa djur. I hagen med getter och får var både barn och mammor på besök och kela med djuren. I de olika hagarna och inhägnaderna fanns även hästar och höns.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami