söndag 19 maj 2024

Krossade kvaldrömmar – Huddinge förlorade den avgörande matchen

Läs också
Leo Chatziathanasiou, nummer 5 i Huddinge basket (svartklädd)Foto: Diana von Strauss

Huddinge och Sloga Uppsala hade varsin hemmamatch i kampen om vilka som skulle knipa platsen till högstaligan. Huddinge förlorade båda, den första med 63-88 i Uppsala och söndagsmatchen med 74-109.

Våra skott gick inte in och det blev svårt att komma ikapp i matchen, säger Huddingespelaren Leo Chatziathanasiou. 

I och med förlusterna missar Huddinge Basket chansen att kvala upp till Svenska basketligan.

Laget siktade inte på slutspel inför säsongen, men det blev ett historiskt kval för Huddinge basket, vilket Nytt i Flempan skrivit om tidigare. Redan i fredags åkte Huddinge till Uppsala för den första kvalmatchen som slutade 88-63 till Sloga Uppsala.

Huddinge hade att hantera motståndarnas stora spelare, vilket gjorde att man hade stora svårigheter att göra mål. Huddinge hade även problem med försvarsspelet vilket resulterade i att man förlorade stort. 

Huddinge fick snabbt ladda om eftersom nästa kvalmatch skulle äga rum redan på söndagen. 

Edbohallen kokade

Under söndagen fylldes platserna snabbt i Edbohallen. Spänningen låg i luften och hallen kokade av publikens energi. Slutresultatet blev 75-109 och kval-helgen slutade med 2-0 i matcher till Sloga Uppsala som gick vidare till semifinal i kvalet.

Under den första perioden var matchen jämn. Två minuter in i perioden hade Huddinge en ledning på 7 poäng, men de tappade ledningen och resultatet var lika när den första perioden avslutades. I den andra perioden fortsatte matchen att vara jämn fram till fem minuter in i perioden. Därefter började Huddinge missa sina skott, vilket gjorde att Sloga kunde komma ikapp. Sloga kändes heta och tog över spelet i den andra perioden, medan Huddinge bara lyckades göra 7 poäng under de sista 5 minuterna av perioden. 

– Fastnar du i misstaget har du ingen chans att gå vidare. I basket kan det vända snabbt, säger Huddingespelaren Pedro Höök.

I den tredje och fjärde perioden låg Huddinge under med 30 poäng. Trots det fortsatte publiken att heja på sitt lag. Huddinge kämpade in i det sista men förmådde inte pressa gästerna från Uppsala.

Pedro Höök dunkar. Foto: Diana von Strauss

– Det är ett rutinerat och starkare lag, det märks. Vi försökte använda våra styrkor, tyvärr gick det inte hela vägen för de lyckades överlista oss ändå, säger Pedro Höök.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami