tisdag 28 maj 2024

“Huset” står för kulturnatten i Huddinge – öppnar dörrarna första gången

Läs också

Det är första kulturnatten någonsin som Huddinges egen kulturverksamhet Kultopia “Huset”, håller öppet.

Lelle Kingstedt och David Marszalek Foto: Oscar Bergholm

– Detta blir en fantastisk möjlighet för kreativa ungdomar som bor i Huddinge att få chansen att visa upp sina färdigheter på kulturnatten, säger Lelle Kingstedt.

I Huset kan ungdomarna ta del av interna ljud- och ljusutbildningar och det finns inspelningslokaler om de vill prova att spela in musik. Sedan får de möjlighet att använda sina nyvunna kunskaper som nu på lördag under Kulturnatten.

David Marszalek, kreativ utvecklare, och Lelle Kingstedt, kulturproducent på Huset riggar scenen för fullt inför lördagen med kablar, mickar och instrument. Schemat är fullspäckat, sammanlagt ska 17 band på två olika scener spela. Alla har en stark koppling till Huddinge eller “Huset”. De musikaliska inslagen varierar från rock till singer-songwriter, DJs och dansuppvisningar. Det kommer också att finnas plats för fotografi, en öppen konstvägg, filmvisning och café, samt en vägg där besökarna kan måla. 

– Detta är en kulturmanifestation! Det krävs två komponenter för att lyckas, en av dem är att ungdomar vill utvecklas och den andra är att det finns stöttande pedagoger som kan hjälpa dem att förverkliga sina intressen, säger den engagerade David Marszalek.

Huset är en plats för unga mellan 13 – 24 år, en av grundstenarna i Kultopias verksamhet är att erbjuda intresserade ungdomar en plattform att utvecklas på. Det har länge varit en plats för skapande där unga Huddingebor kan uttrycka sig fritt. På Huset arrangerar de spelningar med allt från kända band till nybildade Huddingeband som vill prova sina vingar för första gången.

Kulturnatten har över 200 aktörer som medverkar runt om i Stockholm, evenemanget på Huset äger rum på Sjödalsvägen 46, mellan klockan 17.30-24.00 den 22 april.

Oscar Bergholm

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami