lördag 25 maj 2024

Kulturskolan flyttar och utvidgar sin verksamhet

Läs också
Entrén till Huddinge kulturskola. Foto: Karin Elldin

Huddinge Kulturskola flyttar in i nya lokaler i augusti. Både anställda och elever på skolan ser fram emot flytten och hoppas på att det kommer skapa större engagemang samt ge mer plats åt kulturen. Kulturskolan förväntar sig att deras verksamhet kommer att utvidgas på så sätt. 

Kulturskolan i Huddinge ska få större lokaler och flytten är planerad till augusti 2024. Flytten sker på grund av det nya kommunhuset som ska byggas. Skolan kommer få två nya lokaler, en i Skogås centrum och en lokal cirka 200 meter bort från sin nuvarande lokal vid Huddinge centrum. Sebastian Printz, kulturskolechef, hoppas att det kommer skapa mer tid och plats för barn och unga på Kulturskolan och tror att det kommer skapa en bra framtid för Kulturskolans verksamhet. 

– Vi kommer kunna hålla flera kurser under ett och samma tak då de nya lokalerna är betydligt större. Det kommer även ge mer plats för eleverna att vara och ha verksamhet på, säger Sebastian Printz. 

Mer plats för konst och mediestudier

Kulturskolan är väldigt utspridd. Exempelvis finns de på Huddinges bibliotek och har lokaler i både Skogås och Vårby gård. Med de nya lokalerna kommer skolan även kunna ha plats för nya ämnen som de inte haft innan, såsom konst och mediestudier. 

– Nya ämnen och den nya platsen tror vi kommer göra skolan mer attraktiv. Vår nuvarande lokal ligger på plan 5 och är väldigt anonym. Den nya ligger på plannivå, så det blir lätt för de som passerar att se skolan och på så sätt kan vi nå nya barn och unga i området, säger Sebastian Printz. 

Foto: Karin Elldin

Elever ser fram emot flytten

Han berättar att de vetat om att skolan behöver flytta innan sommaren 2024 men har inte kunnat berätta det förrän nyligen. Eleverna har därför inte vetat om flytten, men har enligt Sebastian inte haft något emot det och verkar nöjda samt ser fram emot flytten. 

– Vi som arbetar på skolan är glada att vi har fått vara med under processen och tycka till om de nya lokalerna. Vi kommer att få både en konstsal och en mediestudio, vilket vi inte haft tidigare. Vi tror det kommer bli en positiv förändring framåt, säger Sebastian Printz.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami