torsdag 30 maj 2024

Läxhjälpen förbättrar möjligheter till gymnasiebehörighet

Läs också
Organisationen läxhjälpen hjälper elever på Vårbyskolan. Foto: Läxhjälpen

Många elever har behov av stöd i studier och oroar sig över att inte klara sina studier. Organisationen Läxhjälpen hjälper elever att stärka betygen.

Elever på Vårbyskolan har tidigare fått stöd från den ideella organisationen Läxhjälpen. Sedan hösten 2020 har organisationen hjälpt elever i Vårbyskolan att klara av matematik, svenska och engelska.  Insatsen har resulterat i att fler har fått gymnasiebehörighet och arbetet ska fortsätta. Läxhjälparna är universitetsstudenter och varje elevgrupp har tre läxhjälpare som alla har som mål att eleverna ska lyckas med sina studier och komma in på gymnasiet. 

Tobias Lind, områdesutvecklare på Huge förklarar att de haft ett samarbetsavtal med Vårbyskolan i 3 år. Samarbetet går ut på att de elever som är i behov av stöd får det från Läxhjälpen. Arbetet sker främst i grundskolan eftersom målet är att eleverna ska få högre meritpoäng och komma in på gymnasiet. Tobias förklarar att många elever bor trångt och har svårt att få stöd hemma. De positiva rapporterna visar att läxhjälpen verkligen hjälper eleverna. 

– Om det fortsätter så här positivt kommer vi nog fortsätta samarbetet ännu längre, så länge det ger resultat och ger eleverna stöd, säger Tobias Lind. 

Matilda Svensson, operativ chef på Läxhjälpen, förklarar att organisationen mål är att alla elever ska få förutsättningar att klara skolan, att fler ska komma in i gymnasiet med ett gott självförtroende. Matilda förklarar att responsen oftast är att eleverna uppskattar mötet med läxhjälparna, att de upplever att de ökar sitt självförtroende genom Läxhjälpen och att de höjer sina betyg. 

– Vi jobbar inte med gymnasiet i dagsläget men det finns planer på att bredda verksamheten framåt, säger Matilda Svensson.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami