tisdag 28 maj 2024

Lunchtips för studenter: En översikt av matutbudet runt campus

Läs också

Vem som helst kan göra misstaget att glömma sin matlåda hemma, eller så har man för få timmar på dygnet för att hinna förbereda en. När det krisar är det bra att känna till utbudet av mat runt campus. Nytt i Flempan har undersökt några av restaurangerna.

Alfreds Restaurang & café

Bild: Love Andersson

En restaurang som ligger i Karolinska universitetssjukhuset, över gatan från Södertörns högskolebibliotek. Varje dag serveras fyra olika rätter inriktade på husmanskost där en alltid är vegetarisk. 

Priset för en lunch är 115 kr om du tar kött eller fisk, och 110 kr om du väljer det vegetariska alternativet. I dagens lunch ingår råkost, 1 glas måltidsdryck, smör och bröd, sallad och en liten kaffe för ett tillägg med 5 kr.

Allé elva

Bild: Love Andersson

En restaurang som ligger på bottenvåningen av Södertörns högskolebibliotek. Varje dag serveras tre olika rätter där ett av alternativen alltid är veganskt. Det är en varierad kost med inslag från olika delar av världen.

Priset för en studentlunch är 75 kr och då ingår vatten (stilla eller kolsyrat), bröd och smör, sallad, kaffe eller te och en sötsak.

Arom

Bild: Love Andersson

En restaurang som ligger i Södertörns högskola bredvid studentpuben. Det finns olika typer av maträtter som pasta, sallader, husmanskost och meze.

Priset för en studentlunch är 65–95 kr beroende på vad du vill äta.

Marrakech

Bild: Love Andersson

Ligger i Blickagången 9 vid Karolinska institutets enhet för logopedi. Det serveras mat från platser runt Medelhavet.

Priset för en lunch ligger på 17.90 kr/hg, så hur mycket det kostar är beroende på hur mycket mat du tar.

Restaurang 61:an

Bild: Love Andersson

Restaurangen ligger på plan 6 nära stora entrén på Karolinska universitetssjukhuset. Det serveras ett varierat utbud av mat i form av lunchbuffé.

Priset för buffén är 106 kr och då ingår sallad, smör, dryck och kaffe eller te.

Studenters synpunkter

Bild: Love Andersson

– Det finns inte jättemånga restauranger på just campus som jag känner till, men på de ställen jag äter tycker jag att det är prisvärt för maten man får. Man får bra käk för bra pengar, säger Astrid Chaparro, student.

Några andra som hade synpunkter om restaurangerna runt campus var studenterna Axel Hägerbäck och Pawel Sobczak. De säger att restaurangerna runt campus är bra placerade och lättillgängliga.

Vänster: Axel Hagerbäck. Bild: Love Andersson

– Nu äter vi på en restaurang som ligger i skolans byggnad så den ligger ju riktigt bra till, men det är inte så långt att gå till andra restauranger, säger Axel Hägerbäck.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami