onsdag 29 maj 2024

Lyckad tjejkväll på Medfit Flemingsberg

Läs också
Från Medfit Flemingsbergs tjejkväll lördagen den 18 november Foto: Karin Lekberg 

Det var 13 unga kvinnor som dök upp när Medfit Flemingsberg arrangerade tjejkväll lördagen den 18 november. Förutom prova på-träning och mingelstund fick alla som var där mat och även möjlighet att få ytterligare två veckors fri provträning. 

– Det skulle vara roligt att ha ett återkommande evenemang för den här gruppen i området, säger Carina Sundberg, verksamhetschef för vård på Medfit.

Hälso- och träningsanläggningen Medfit i Flemingsberg bjöd för två veckor sedan in till tjejkväll i sina lokaler. Där kunde alla tjejer i åldern 16 till 26 år från området komma och utan kostnad få prova olika träningspass, mingla och äta tillsammans. Initiativet kom från Carina Sundberg, som säger att hon länge hade tänkt på att hon ville göra något positivt för unga kvinnor i området. 

Träningen som erbjöds var styrketräning med fria vikter, en station med maskiner och gruppträning med dans och yoga. Gymmet var stängt för alla andra medlemmar och det var bara kvinnor som jobbade och höll i träningen.

Carina Sundberg är tydligt engagerad i den här gruppen och berättar att syftet med kvällen var att öppna upp för de tjejer som kanske aldrig tränat eller varit på Medfit tidigare. Hon är mån om att berätta att hon inte hade kunnat genomföra initiativet utan de andra eldsjälarna som hon jobbade tillsammans med.  

– I våras bildades en arbetsgrupp med mig, Karin Lekberg från fastighetsbolaget Fabege, Jessica Nenzén från Huge Bostäder och Krista Nikula från Business Improvement District, BID. Sedan vill jag hylla mina oerhört duktiga terapeuter och medarbetare på Medfit som ställde upp och hjälpte till under själva kvällen.  

Initiativet var ett samarbete mellan Medfit, Fabege och kommunen. Maten bekostades av BID som arbetar för samverkan mellan den offentliga sektorn och näringslivet. Efter kvällens slut kunde de som ville skriva upp sig och få fri provträning på Medfit i två veckor. 

Carina Sundberg säger att det vore roligt att ha ett återkommande evenemang för den här gruppen i området. 

– Det är otroligt kul att göra en sådan här grej, det är så mycket tacksamhet. Det är roligt att få höra hur livet är nu som ungdom.

Initiativtagare till tjejkvällen och verksamhetschef vård, Carina Sundberg. Foto: Amanda Annasdotter Sagedal
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami