torsdag 30 maj 2024

Malin Wandrell om att åka på utbytestermin: “Det är ett minne för livet!”

Läs också
Malin Wandrell
Malin Wandrell. Foto: Privat

Hallå där, Malin Wandrell, som just nu befinner sig på utbytestermin i München! Sedan en och en halv månad tillbaka studerar hon på Tysklands största universitet Ludwig-Maximilians Universität. 

Vad studerar du?

– Jag läste Journalistik och digitala medier på Södertörns högskola, men här i München valde jag att plugga Media and Communication. Skolan jag går på är ett universitet med omkring 44 000 studenter. Jag tror faktiskt att det dessutom är Tysklands äldsta universitet.

Vad har varit det roligaste under terminen hittills?

 – Oktoberfesten var väldigt rolig att uppleva! Det har även varit kul att ha fått lära känna studenter från hela världen och utforska en ny stad. Något jag gillar med München är att det ligger så nära andra länder. Förra helgen åkte jag till Italien på bara tre timmar, och eftersom jag tycker om att åka skidor är det ett stort plus att Alperna ligger nära. 

Är det något man bör tänka på inför en utbytestermin i München?

– Läsåren i Tyskland skiljer sig mycket från terminerna i Sverige. Här sträcker sig en termin från oktober till februari. Studieupplägget ser även annorlunda ut. Här läser man många kurser samtidigt och har en tentavecka i slutet av läsåret. Därför är det viktigt att man strukturerar upp sina studier så mycket det går innan tentaveckan.

Vad har du för tips till de som planerar att åka på en utbytestermin?

– Börja göra research om universitetet du är intresserad av. Det kan ta ett tag att hitta kurser man matchar. Att åka på utbytestermin är ett minne för livet som du inte kommer att ångra!

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami