tisdag 28 maj 2024

Mammaträningen på “Träningsbyrån” drar igång igen

Läs också
“Träningsbyrån” fokuserar på träningsformen funktionell träning. Foto: Träningsbyrån

Det nystartade gymmet “Träningsbyrån” i Huddinge satsar på mammaträning och funktionell träning. – Vi såg ett behov av denna typ av träning i området, säger gymmets grundare Fredrik du Hane. 

I maj sätter “Träningsbyrån” igång igen med sin andra omgång av träning för mammor och gravida. Gymmet, som ligger mellan Huddinge och Flemingsberg, öppnade för två månader sedan och har redan kört en omgång av mammaträning. 

Mammaträning finns det inte speciellt mycket av runt om i Huddinge, enligt Fredrik du Hane och hans medgrundare.

– Vi såg ett behov av denna typ av träning i området. Sedan verkar vi väl lite där vi står. Vi har främst folk från södra delen av stan som tränar hos oss, säger han, säger han.

De som kommer och tränar hos “Träningsbyrån” tränar frekvent. Fokuset ligger på träningsformen funktionell träning som är en typ av styrketräning där man jobbar med naturliga rörelser. Målet är att utveckla styrka och funktionalitet i sina rörelser.

– Vi vill hjälpa människor till en aktivare och hälsosammare livsstil. Då är mammorna en del av vårt tänk, precis som vår övriga verksamhet. Vi anpassar den träning som behövs för deras kroppar, i form av koordination och rörlighet. Vi jobbar mycket med funktionell träning, fortsätter Fredrik du Hane, som jobbat med träningsformen i tio år. 

Gymmet fokuserar inte bara på mammaträning, utan riktar sig även mot att coacha klasser, barn- och ungdomsträning. 

– Den fungerar egentligen på samma sätt som mammaträningen. Vi vill lära ut rätt rörelsemönster, som är anpassat för just dem, säger Fredrik du Hane.

Gymmet har en öppen yta utan maskiner,

– Detta gör ju att vi inte konkurrerar lika mycket med de större gymmen. Vi har en annan typ av affärsidé. Vi serverar en bra produkt till dem som vill komma och träna här, säger han. 

Amal Ibrahim

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami