lördag 25 maj 2024

“Man måste inte dricka en grön smoothie och kunna gå ner i spagat”

Läs också

Marta Oldenburg från Huddinge vill bryta fördomarna mot yoga.

Marta Oldenburg, 60

Vem är yoga bra för?

– Jag skulle påstå att det passar alla. Det finns olika former som passar olika åldrar, yngre har mer rörlighet och kan röra på sig mer, men mindre tålamod till att sitta still. Med äldre är det tvärtom, men det mesta handlar om ens inre. 

Hjälper yoga mot stress?

– Javisst. Det är ett fantastiskt verktyg eftersom du dels lär dig att andas korrekt med olika andningsövningar och fysiska övningar som hjälper mot stress. Man lär sig vara i nuet och sortera tankarna. 

Vilken är den minst vanliga åldersgruppen som kommer till er?

– Den vanligaste som kommer är 40 och uppåt. Jag skulle säga att fler unga borde komma hit, men även fler killar. Nu har jag börjat se att fler killar kommer, vilket är kul.

Tycker du att fler Huddingebor borde komma till er?

– Jag fattar inte vart dom håller hus! När jag öppnade min yogastudio var jag orolig över att vi inte skulle få plats, men vart är alla? Dom som kommer hit älskar det, men det behövs fler. 

Vad är dom vanligaste fördomarna inom yoga?

– Att det är en religion, att man sitter med benen i kors och mumlar. En av de största fördomarna är att man måste vara vig och smal, man måste inte dricka en grön smoothie och kunna gå ner i spagat. Många tänker att dom inte vet vart dom ska börja.

Grafik: Hanna Brante

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami