lördag 25 maj 2024

Martina Almgren startar veteranlag för damer

Läs också
Hallå där Martina Almgren, som nu startat ett damlag för veteraner. FOTO: Privat.

FBI Tullinge är en innebandyförening med över 30 olika lag för alla åldrar. Men nu vill Martina Almgren även starta ett veteranlag för damer.

Varför vill du starta ett veteranlag för damer?

– De jag möter nu är typ 20–25 år och själv är jag 51, så jag känner att jag vill möta några i min egen ålder. Det finns många tjejer som slutat när de fått barn och aldrig kommit i gång igen.

Vem får komma och prova på?

– Man ska ha fyllt 30 år och det är bra om man har en innebandybakgrund. Det räcker med korpen eller liknande. Men eftersom vi inte har en dedikerad tränare som kan lära upp en från början är det bra om man har grunderna på plats.

När tränar ni?

– Vi kommer träna onsdagar i Storvretshallen i Tumba april ut. Till hösten får vi se vilka tider vi får, föreningen måste i första hand prioritera ungdomarna. 

Hur verkar intresset vara hittills?

– Det är faktiskt en del som hört av sig. Jag har annonserat på innebandyförbundets hemsida och slängt ut frågan lite överallt. Jag tror vi ska kunna vara runt 15 stycken om vi har tur.

Slutligen, vad betyder FBI Tullinge för området?

– Väldigt mycket skulle jag säga. Det finns så klart andra föreningar i Tullinge som har stor betydelse, men FBI Tullinge försöker verka som en breddförening. Alla ska vara välkomna och man ska få träna och spela på sin nivå. Så jag hoppas att det nu blir många veteraner som vågar prova.

Grafik: Johanna Gustafsson

Är du intresserad av att vara med? Mejla till dam-c@fbitullinge.nu.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami