torsdag 30 maj 2024

Meditation och kristaller används för att skapa ett lugn

Läs också

Kristaller har blivit alltmer trendiga, framför allt hos unga kvinnor. Att meditera, fokusera på själen och använda kristaller sägs främja hälsan och göra dig mer medveten. Snart kommer Huddingeborna få ta del av trenden genom ett event i fyra delar.

Kristaller förbättrar själen inifrån. Foto: Sofia Ekmark

Under senvåren arrangerar Soul Service fyra träffar på Jessies Musikcafe i Huddinge,  där deltagarna ska genomföra klangmeditationer. I klangmeditation används skålar som ska ge en lugnande ton när man slår på dem lätt med en stav. Varje träff ska behandla ett element var – jord, eld, vatten och luft. 

– Jord ger till exempel grundning, och när vi har luft som tema fokuserar vi på andningen, berättar Sofia Ekmark, grundare av Soul Service. 

Elementet eld fokuserar på kraft och energi och att släppa det som inte gynnar en. Vattenelementet ska ge lugn och ro med fokus på avslappning. De fyra elementen fungerar som ett tema för att bli mer medveten om de olika beståndsdelarna, säger Sofia.

Sofia berättar att hon för närvarande breddar sin verksamhet genom en utbildning i kristallhealing, en metod som hjälper till att ge välbehag genom att man omger sig med  kristaller, till exempel genom att lägga dem på kroppen. 

På eventet i Huddinge kommer kristaller dock inte att användas, det kommer istället erbjudas längre fram eftersom Sofia inte är färdigutbildad ännu. Men hon märker att kristaller har blivit alltmer populärt, vilket hon ser vara en god anledning att utbilda sig även inom detta. 

Kristaller används som hjälpmedel för att uppnå bättre hälsa inifrån. Det sägs att olika sorter har olika egenskaper. Många väljer även att köpa kristaller och ha med sig i fickan för att till exempel ge mod, energi eller skydd. 

– Man tar helt enkelt hjälp av kristallernas frekvenser för att återställa balansen i kroppen. Det är ett sätt att skapa harmoni, berättar Sofia. 

Det finns idag ingen forskning som stödjer kristallernas krafter och påverkan på oss. Den upplevda effekten kan i stället röra sig om placebo, rapporterar TV4. Sofia berättar att hon inte har för avsikt att påverka någon, utan att man behöver finna sin egen sanning.

– Själv älskar jag kristaller och har alltid haft en dragning till dem. Jag tror det är viktigt att fortsätta utforska och lära sig mer om ämnet, både genom egna upplevelser och genom att ta del av andras insikter, säger Sofia. 

Ökad användning av kristaller förbättra själen inifrån. Foto: Sofia Ekmark

Fem vanliga kristaller: 

Citrin: Ska stärka ditt självförtroende och hjälpa dig våga mer

Bergkristall: Renar energin och rensar hjärnan från tankar

Ametist: Ger extra lugn

Rosenkvarts: En kärlekskristall som sägs påverka och stärka relationer

Grön Aventurin: En tursten som styrker kreativiteten

Amelie Haglund

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami