tisdag 28 maj 2024

Möt gänget bakom Albys julmarknad

Läs också

I Alby centrum har sedan två år tillbaka en julmarknad anordnats. Nytt i Flempan är på plats en kylig novemberdag för att se vad som händer under dagen och vilka som ligger bakom initiativet.

Alby centrum. Foto: Erik Sundmark

BOTKYRKA. I Alby denna lördag i november är det full fart på det lilla torget precis vid stationen. Det erbjuds bland annat fika, marknader med lokalt hantverk och körsång på en mindre scen. Jan-Erik Sandh har varit varit med och arrangerat marknaden.

– Julmarknaden här i Alby startade redan förra året och har utvecklats med ytterligare aktörer som hjälpt till. Vi har bland annat Botkyrkabyggen, Subtopia och idrottsföreningen Korpen på plats, berättar Jan-Erik Sandh. 

Med körsången i bakgrunden beskriver Jan-Erik Sandh hur han upplevt besökarnas intryck av marknaden som överlag positiva. 

– Folk kommer hit av nyfikenhet, och det är väldigt blandat med både kvinnor och män samt både äldre och yngre. Det har varit mycket uppskattat av många i området, och jag tror att det är viktigt med fler positiva aktiviteter här i Alby, säger Jan-Erik Sandh.

Linda Höljer från idrottsföreningen Korpen. Foto: Erik Sundmark

Det är flera delaktiga som hjälpt till att styra upp marknaden, och många finns även på plats under dagen. Korpen är en idrottsförening för både vuxna och barn, och Linda Höljer informerar om föreningens verksamhet och vad de har att erbjuda till den intresserade. 

– Jag tycker att det är jätteroligt att få vara här idag. Gemenskapen är enligt mig bland det bästa med marknaden, att vi får samlas så många folk tillsammans här idag. Alla är naturligtvis välkomna att ta del av våra aktiviteter, säger Linda Höljer.      

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami