tisdag 21 maj 2024

Move Company’s finalresa i Talang

Läs också
Move Companys semifinaldans i Talang. FOTO: Karin Törnblom.

Move Company, en dansgrupp från Stuvsta, gjorde succé i årets Talang. Med en dans som resulterade i en applåderande publik och en jury att nästan falla av stolarna kom de 10 tjejerna till final. Det blev ingen vinst denna gång, men tjejerna slutade inte dansa för det.

Det var den 11 mars som Sverige för första gången fick se gruppen med blå kostymer i tv-rutan. Efter deras audition med koreografi gjord av Celia Caap gick de vidare i tävlingen. Talangjuryn som består utav Bianca Ingrosso, Sarah Dawn Finer, David Batra och Edward af Sillén blev alla uppenbart tagna av deras prestation. Efter en semifinal där de dansade till låten “Undercover Martyn” av Two Door Cinema Club, vann de folkets hjärtan och skickades vidare till final. Det blev ingen pallplats för tjejerna denna gång, men en av dansarna, Matilda Ekman, 20, förklarar hur det var att komma från en liten grupp som dansar i Stuvstahallen till att stå på finalscenen i Talang 2022.

– Vi är 10 tjejer i åldrarna 20 till 24 som alla dansar och bor i Huddinge. När vi kom ut på audition så kallade de oss “Huddinges stolthet”, så det känns kul att kunna representera där vi kommer ifrån. Men också att kunna få en spridning av Move Huddinge.

Det var inte gruppen själva som sökte till Talang förra året, utan de blev castade av produktionen på TV4 som hade sett deras dansvideor på instagramkontot “themovecompany”.

– Det kändes väldigt roligt att det var de som sökte sig till oss. Det var som en bekräftelse på det vi verkligen brinner för, och det är en upplevelse vi kommer ta med oss hela livet.

Nu har det gått nästan en månad sedan finalen av Talang 2022 sändes på TV4, och tjejerna som har dansat tillsammans i drygt tio år har haft fullt upp sedan dess. Än i dag dansar de i Stuvstahallen fyra till fem kvällar i veckan och håller just nu på med återhämtning och planering inför kommande gig, Gyllene Hjulet 2022. Matilda förklarar hur roligt det är att få nya förfrågningar och att de inte ser sig sluta med dansen på en lång tid framöver.

– För min del är målet att ta mig så långt jag kan med dansen. Alla i gruppen älskar att dansa och det kommer aldrig försvinna. Det är ett sätt att uttrycka oss både kreativt och är även ett hjälpmedel på olika plan i livet.

Precis som alla andra lagsporter är det en stor gemenskap i gruppen och i slutet beskriver hon sin dansgrupp Move Company och vad hon känner om framtiden:

– Move Company är en väldigt genuin grupp med trygga individer som alla har ett gemensamt mål och intresse. Alla har kärlek till dansen och lägger ner lika mycket tid på att vara där i hallen och utvecklas. Jag kommer dansa livet ut.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami