lördag 25 maj 2024

Nordeas bankkontor läggs ned i Tumba 

Läs också

Den 27 maj i år kommer Nordea att lägga ned sitt bankkontor i Tumba Centrum. Nedläggningen leder till att det endast finns ett bankkontor kvar i Botkyrka. 

I samband med att Nordea stänger sitt kontor i Tumba bygger de om sina lokaler. Kontoren finns kvar på 20 platser i Stockholmsområdet som deras kunder kan besöka fysiskt. Efter att Nordea lägger ned sitt kontor i Tumba kommer Handelsbanken i Tullinge vara det enda bankkontoret som finns kvar i hela Botkyrka. 

Handelsbanken blir ensam bank i Botkyrka efter stängningen av Nordea.

Hugo Laigar, presskommunikatör på Nordea, är inte Botkyrka i ett stort behov av ett bankkontor i Tumba. 

“Vi ser löpande över våra kontor och anpassar oss till det behov och den efterfrågan som vi ser hos våra kunder. Vi har därför valt att från och med den 27 maj samla och förstärka kompetensen genom att stänga kontoret i Tumba och slå ihop det med kontoret i Huddinge”, skriver Hugo Laigar i ett mejl till Nytt i Flempan. 

Nytt i Flempan träffade Gabriel Siriani, 28, arbetare på Scania i Södertälje. Han bor i Norsborg och är kund i Nordea och tycker inte att det påverkar honom så mycket att kontoret ska läggas ner i Tumba. 

Gabriel Siriani
Nordeakunden Gabriel Siriani Foto: privat bild

–  För mig personligen gör det inget då jag sköter alla mina ärenden via Nordea app. Däremot tycker jag att det är synd om äldre och pensionärer som är i mer behov av rådgivning om deras ärenden då de inte kan sköta allt digitalt själva, säger Gabriel Siriani. 

För Nordeas kunder i Botkyrka kommer de närmaste kontoren efter nedläggningen vara de i Huddinge och Södertälje. 

– Berörda kunder har fått informationen kommunicerad till sig i god tid innan denna förändring och vi har informerat om det på kontoret, skriver Hugo Laigar i mejlet.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami