lördag 25 maj 2024

Nu blir hockeybröderna rivaler

Läs också

I kvällens hockeymatch, Flemingsbergs IK mot Hammarby IF, är bröderna Doglas Dahling Barger och Kristopher Dahling rivaler för första gången. 

– Det ska bli spännande att se dem mötas, hoppas bara att de inte skadar varandra, säger Tord Barger, pappa till bröderna. 

Bröderna Doglas Dahling Barger, 21 och Kristopher Dahling, 30, har aldrig mött varandra, trots att de har spelat hockey i flera år. Ikväll blir första gången. Doglas ser fram emot matchen, han tycker att det ska bli roligt att möta sin storebror och är väldigt taggad. 

– Kristopher har varit min förebild och jag har inte haft någon chans att möta honom tidigare, men nu äntligen, säger Doglas. 

Doglas bor i Tullinge och började spela hockey i Flemingsberg redan som barn och har näst intill bott i Visättras ishall i 15 år. Nu är han en del av laget i Arlanda Wings som spelar i en högre division, men den här veckan är han utlånad till Hammarby – och i kvällens match är det dags att möta storebrodern som spelar i Flemingsbergs IK. Bröderna har tidigare varit lagkamrater och det tycker Doglas har varit kul.

– Från att man har varit liten och kollat på när Kristopher har kört, till att ha spelat tillsammans med honom, berättar han. 

Doglas
Doglas Dahling Barger. Foto: Alma Gréen

Pappa Tord Barger, arbetar på anläggningen som idrottsplatsarbetare kommer vara på plats och se matchen när sönerna spelar.

– Det ska bli spännande att se dem mötas, hoppas bara att de inte skadar varandra.

Vem som är sämst förlorare vet inte Tord, men att båda kommer vilja vinna är en sak som är säker. Hur skiljer sig bröderna åt på isen?

– Kristopher är duktig tekniskt och har ett öga för spelet. Doglas är mer en sådan som orkar kötta och spela hur mycket som helst, men är inte lika teknisk som sin storebror. 

Tord hejar på båda lagen men tycker att det vore roligt att se Hammarby, som ligger i underläge, ta hem segern.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami