lördag 25 maj 2024

Nu invigs den nya mötesplatsen för seniorer i Alby

Läs också
Mötesplatsen Botkyrka
Seniorerna från Botkyrka väntar på att bli insläppa på den nya mötesplatsen. Foto: Ulrika Nylen

Nu får Botkyrkas seniorer en ny plats för att umgås. Igår invigdes den tredje mötesplatsen i Alby som välkomnar alla över 60 år. 

Det är fullt med nyfikna människor runt den nya mötesplatsen vid Albyvägen 7. I november 2021 frågade kommunen invånarna om vad de saknade i området. Många av önskemålen handlar om att starta en ny mötesplats där seniorer kan umgås, där de kan lära sig mer om IT och Facebook, lyssna på föreläsningar och livemusik eller hitta på aktiviteter. Detta är nu verklighet och Nytt i Flempan har besökt invigningen av Mötesplats Alby. 

På plats under invigningen är Nezrina Muric, aktivitetsvärd för den nya mötesplatsen och huvudansvarig för projektet.

Nezrina Muric
Nezrina Muric, aktivitetsvärd för Mötesplatsen Botkyrka. Foto: Moa Hanseblad

– Mötesplats Alby är en plats dit alla seniorer som bor i Botkyrka är välkomna för att umgås och hitta på aktiviteter tillsammans, säger Nezrina Muric.

I början finansieras projektet av Botkyrka kommun men det finns en förhoppning att föreningar i framtiden ska vilja kliva in och bidra ekonomiskt till verksamheten. Vad som är lite extra speciellt med Mötesplats Alby är att lokalen ligger i samma byggnad som en ungdomsgård. Något som i längden kan leda till ett positivt samarbete.

– Vi hoppas att i framtiden kunna samverka med vår ungdomsgård och hitta på aktiviteter tillsammans, fortsätter Nezrina Muric.

Mötesplatsen Botkyrka
Seniorerna njuter av varandra sällskap på Mötesplatsen Botkyrka. Foto: Ulrika Nylen

Under invigningen bjöds det på live-musik av en senior-orkester och människor som arbetat med projektet höll tal. Stämningen var förväntansfull när bandet klipptes av och seniorerna fick gå in i lokalen för första gången. Det serverades fika fint uppdukat. Vid ett av borden satt Hikmat Shabo med sina grannar som ofta umgås och nu hittat ett ställe att träffas på. 

– Vi brukar ofta ses och lyssna på musik tillsammans eller hitta på andra aktiviteter så jag ser fram emot att börja träffas här, säger han.

Hikmat Shabo
Hikmat Shabo en av seniorerna som besökte Mötesplatsen Botkyrka vid invigningen 20 april. Foto: Moa Hanseblad
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami