torsdag 30 maj 2024

Nu kickar julmarknaden igång i Botkyrka kommun

Läs också
Affischering i Hågelbyparken, Foto: Hevin Maruf

I Hågelbyparken, Alby, Fittja och Hallunda arrangerar Botkyrka kommun tillsammans med andra aktörer julmarknader i år. Den första marknaden startar lördagen den 25 november och fortsätter under söndagen. Därefter fortsätter marknaderna en gång i veckan, varje lördag, fram till 16 december.

“Långt ifrån lagom” är årets koncept på marknader med inslag av både julklappsutdelning, cirkus och gambiansk mat. På Botkyrkas kommuns hemsida står att varje marknad kommer att erbjuda en unik upplevelse med inslag av det bästa från just den platsen. 

Först ut är Hågelbyparken som erbjuder en traditionell julmarknad med klassiska aktiviteter som pysselverkstad, ponnyridning och klapphage. Mer information om Hågelbyparkens julmarknad.

Botkyrkas julmarknad startar den 25 november i Hågelbyparken, Foto: Hevin Maruf

Alby tar över julmarknaden den 2 december och kommer att hålla i en julmarknad som beskrivs vara “långt ifrån lagom”. Eira Fuglstad, projektledare för julmarknaden, berättar att de kommer hålla i bland annat gambiansk matförsäljning, prova-på-cirkus, julkaraoke och en parkour tomte. 

— Julmarknaden har vi hållit i tidigare och det ser annorlunda ut varje år. Några av de aktiviteterna som vi kommer att hålla i det här året är nya. Vår kommunikatör samarbetar med andra julmarknader, för att kolla vad som använts tidigare och se vad som kan läggas till eller ändras till i år. 

På frågan svarar Fuglstad hur hon tror att det här konceptet tas emot av Botkyrkaborna svarar hon att det förmodligen kommer att vara positivt. 

— Vi har många aktörer som verkar i Alby och många människor med olika ursprung som berikar kommunen. 

Hur uppskattad brukar julmarknaden i Botkyrka kommun vara? 

— Tidigare har det varit runt 300-400 besökare på julmarknaden i Alby. Att kommunen håller i fyra julmarknader i år visar på att kommunen uppmärksammar intresset för  julmarknader och att efterfrågan är hög.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami