lördag 25 maj 2024

“Nu när vi är ett eget band så är allas åsikter viktiga”

Läs också
En bild på Daniel Boyacioglu
Daniel Boyacioglu. Foto: Holger Motzkau

Hallå där, Norsborgspoeten Daniel Boyacioglu som är aktuell med ny musik tillsammans med bandet Daniel4ever. Debutalbumet, Dom kort man fått, är en blandning av svensk rap och poesi.

Hur kom bandet till?
– Det var trummisen från bandet Amazon, Nisse, som hade idén om att starta ett band och eftersom vi har jobbat tidigare så körde vi på. Det är skoj!

Hur kom ni på låtar för ert nysläppta album? 
– Nu när vi är ett eget band så är allas åsikter viktiga. Det kommer vara annorlunda eftersom vi är ett band och har så många idéer. Det är en annan arbetsprocess och struktur gentemot när man har en producent. 

Är det roligare att jobba med band?
– Ja, det är en gemensam gegga då alla sprider idéer. Alla får säga vad de vill och vi löser det därifrån. Det är väldigt roligt och jag är taggad på att dra ut på turné.

Hur är det att gå från poet till musiker?
– Jag tycker att det är en uppförsbacke varje gång man ställer om från jobb till jobb då jag har många erfarenhetsområden inom texter, allt från poetiska texter till böcker. Men det är kul så fort man kommer igång med det.

Ser ni fram emot livespelningar?
– Ja, absolut. Det ska bli jättekul men det är lite svårt just nu då alla större band är på väg. Men vi kommer definitivt spela i höst runtom i Huddinge. Om det är någon som har koll på ett ställe så skriv till mig!

DANIEL BOYACIOGLU
Åder: 40
Bor: Aspudden, uppvuxen i Norsborg.
Aktuell med: Ny musik med bandet Daniel4ever.
Tidigare verk: Böckerna Istället för hiphop och Allt om Eld.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami