lördag 25 maj 2024

Rådsparken rustas upp

Läs också
Rådsparkens lekplats. Foto: Mark Lindstrand

Den andra april påbörjade Huddinge kommun ombyggnationen av Rådsparken. Lekutrustning, gummibeläggning och gymredskap ska rustas upp och en linbana ska byggas. Byggnationen beräknas vara klar till hösten. 

I höstas rapporterade Nytt i Flempan om att fler parker i Huddinge ska rustas upp, inklusive Rådsparken som är den populäraste i kommunen. Parken används flitigt och många delar har hunnit bli slitna. Nu ska man ersätta eftersatta delar. Man ska även lägga till aktiviteter som inte tidigare fanns, till exempel linbana och klätterlek. 

— Eftersom parken redan idag är Huddinge kommuns populäraste så kan jag inte sia om det kommer komma fler besökare, berättar landskapsarkitekten Camilla Fransson.

Camilla Fransson, landskapsarkitekt. Foto: Huddinge kommun.

I Rådsparken finns det något för varje målgrupp. Det går att spela fotboll, skejta, klättra och äta picknick.Tanken med upprustningen är inte att förändra något utan handlar framförallt om att hålla parkens kvalitet uppe. 

— Det viktiga är att vi ständigt ser till att parken håller samma standard och innehåll, så att Huddingeborna fortfarande vill besöka den, säger Camilla Fransson. 

Lekdelen tvingas stänga

Vissa delar, till exempel stallområdet med djur, kommer att vara öppna under bygget. Andra områden, som till exempel lekdelen, tvingas stänga under byggtiden. Tidigare har parken varit öppen 365 dagar om året. 

Parken ska vara färdig hösten 2024. Det betyder att det kommer byggas under sommaren. Enligt Camilla Fransson hade det inte varit möjligt att bygga i parken under vintertid. Arbetsmoment såsom läggning av gummilag kan inte genomföras under minusgrader. 

— Jag vet inte hur folk ser på  att vi rustar upp nu men jag tror säkert att de har förståelse för att det inte går att bygga vintertid, säger Camilla Fransson. 

Bilden illustrerar vilka delar som ska rustas upp. Foto: Huddinge kommun/landskapsarkitekten Camilla Fransson
  1. Här kommer man rusta upp med lekplats för lite äldre barn med kompisgunga och linbana. 
  2. I mitten av parken anläggs en liten cykelslinga runt små kullar. Det blir gungor, studsmattor och karusell också på denna yta. Här placeras även en rutschkana som tar upp höjdskillnaden mellan de olika delarna i parken.
  3. Här tillkommer småbarnslek med stor klätterlek, hinderbana och lekhus.
  4. Nya träd och entréplantering ska planteras här. 
  5. Utegymmet på zon E ska få nya träningsredskap.

Läs mer om Rådsparken:

Full fart i Rådsparken

Rådsparken öppnar upp för kaninträffar igen

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami