fredag 24 maj 2024

Nu ska Vårby Allé bli tryggare

Läs också
Vårby gård kommer under 2022 expandera, något som ska öka tryggheten i området

Vårby Gård ska expandera. Med en helt ny park ska tryggheten i Vårby öka och gemenskapen bland Vårbybor ska stärkas.

Huge bostäder ska bygga en park vid trädallén som sträcker sig genom Svanholmsgången. Trädallén ska rustas upp, de stora träden ska bytas ut mot mindre träd. Det ska bli en plats som ökar tryggheten i området och en plats för avkoppling.  

En landskapsarkitekt har framställt utformningen av arbetet. Ett bidrag på 2,4 miljoner kronor från Boverket hjälper Huge att komma igång med arbetet mot en tryggare miljö och komma ett steg närmare trygghet i Vårby Gård. 

Lars Rundqvist, projektledare på Huge berättar för Nytt i Flempan att området ska fräschas upp så det blir en bättre översikt över området. Han är kritisk till att det kommer minska våldet i Vårby, men förhoppningsvis ökar det tryggheten i området. 

– Om man rustar upp parken till en attraktiv och trygg  plats som ser trevlig ut så vill fler vara där, säger Lars Rundqvist.

Lars förklarar att träden som står tätt bredvid varandra på allén skapar en otrygghet för de som bor i området. Det är svårt att se vilka folk det är som rör sig på vägen, det kan kännas otryggt för Vårbybor.

– Om man tar bort de stora oxelträd och ersätter det med körsbärsträd, som inte är lika stora och täta, så blir det en trevligare plats att vara på, förklarar han.

Arbetet beräknas vara klart till hösten 2022.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami