lördag 25 maj 2024

Ny direktör vill förbättra Huddinge: ”Några stora projekt som vi vill ro i hamn”

Läs också
Anja Dahlstedt, nytillträdd kultur- och fritidsdirektör i Huddinge. Foto: Huddinge kommun

Hallå där Anja Dahlstedt, nytillträdd kultur- och fritidsdirektör i Huddinge. Hon har tidigare haft samma tjänst i grannkommunen Botkyrka. 

Du började i februari, hur har arbetet gått hittills? 

–  Jo men det är mycket nytt, många nya frågor som man ska sätta sig in i. Huddinge har ett stort föreningsliv. Sen är det alla verksamheter, alla medarbetare man ska få koll på.

Vilka lärdomar tar du med från din tid i Botkyrka. Finns det skillnader eller likheter i arbetet?

–  Svårt att svara på. Men det är ju så att kultur och fritid fyller mellanrummen mellan alla formella strukturer som finns i en kommun vilket är otroligt viktigt. Det ser de olika ut rent politisk vad man satsar på. I Huddinge finns goda förutsättningar för att utveckla kultur och fritidsverksamheten men redan nu finns det ett 10-tal fotbollsföreningar. Det finns en hel del aktiviteter som man som Huddingebo kan ägna sig åt. 

Vad för kultur och fritidsförvaltningens största fokus just nu?

–  Några stora projekt som vi vill ro i hamn. Bland annat ska det byggas en ny simhall. Det beslutet kom för några veckor sen, eftersom det behöver rustas upp.

Vilka är era största utmaningar

–  Tillgängligheten till kultur och fritid är inte helt jämnt fördelad i kommunen. Det är väldigt starkt i vissa delar och där kanske vi behöver gå in och stötta ännu mer. Så att alla i kommunen ska ha en likvärdig tillgång till en aktiv fritid. 

Hur ser man till att Huddingeborna har en aktiv fritid?

–  Vi har ett nytt idrottspolitisk program som är viktigt för föreningslivet. Men man ska också i sin vardag kunna vara spontan och kunna ta del av våra utegym.  Så det är ett stort strategiskt arbete och det görs mycket varje dag. Inte minst för våra unga. 

Om du fick en önskan att slå in, vaad skulle det då vara?

–  Jag vad skulle det vara… Att vi får stora projekt i mål. Som moderniserar kommunen ännu mer. Som till exempel simhallen och biblioteket som har stått länge. Vi har nya behov och behöver rusta upp. Det kommer göra stor skillnad.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami