fredag 24 maj 2024

Ny konstgräsplan på Brantbrinks IP

Läs också
Här planeras den nya konstgräsplanen att byggas. Foto: Benhur Bekit

En ny konstgräsplan ska äntligen byggas på Brantbrinks IP. Michele Di Dato, ordförande för Tullinge triangelpojkar, är väldigt nöjd. Men konstgräsplanen borde ha varit på plats för ett par år sedan, säger han.

Fotbollen är den största och mest utövade idrotten i Botkyrka med aktiva föreningar i alla kommundelar. Tullinge TP har cirka 900 aktiva spelare och cirka 230 aktiva ledare i klubben. Att bygga en ny konstgräsplan på Brantbrinks IP gynnar inte bara Tullinge triangelpojkar men även hela kommunen och grannkommunen Huddinge där det råder planbrist, vilket Nytt i Flempan skrivit om tidigare. Över 100 barn har inte haft möjligheten att spela fotboll för Tullinge TP på grund av planbristen som råder. Tullinge TP:S ordförande Michele Di Dato anser att en ny konstgräsplan skulle gynna Tullinge TP:

– Lagen kommer att ha mer utrymme att träna på. Man behöver inte träna så sent på kvällarna, de yngre lagen kan sluta tidigare så man riskerar inte att komma hem för sent. 

Michele Di Dato, ordförande för Tullinge TP. Foto: Benhur Bekit

Politiska beslut på kommunhåll är en annan anledning till varför bygget av den nya konstgräsplanen gått så långsamt. Att bygga en ny konstgräsplan på Brantbrinks IP började redan 2018 utredas av Botkyrka kommun. Samhällsbyggnadsförvaltningen fick planuppdraget december 2020 och konstgräsplanen förväntas stå klar 2027. Michele Di Dato hade förväntat sig att konstgräsplanen skulle stå klar idag men så är inte fallet:

– Det är klart att planeringen har tagit för lång tid. Konstgräsplanen borde ha varit på plats för ett par år sedan.

Michele Di Dato menar även att kultur-och fritidsförvaltningen har gjort ett gediget arbete med projekteringen av planen och var den kan ligga. En konstgräsplan är en stor investering, bygget av den nya planen väntas kosta mellan 8 och 10 miljoner kronor. 

– Även om man säger att det är en kostnadsfråga just idag, så var det inte för tre år sedan när vi startade diskussionerna, säger Michele Di Dato.

 

Till vänster: Brantbrinks IP plan 1. Till höger: Brantbrinks IP plan 2. Foto: Benhur Bekit.
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami