lördag 25 maj 2024

Ny satsning mot sexköp i Stockholm

Läs också
Ett kollage bestående av en bild på polishusets fasad i Flemingsberg och en kvinna i svart jacka som sitter med ryggen mot kameran på en trappa.
Bilden är ett kollage, Foto: Cornelia Wretling

I måndags startade polisen en kampanj i Stockholms län tillsammans med Operation Kvinnofrid. Huvudbudskapet är att alla kan vara med att motverka sexköp.

Det är främst kvinnor som utsätts men även män och ickebinära. Med hjälp av medvetenhet och samtal blir det lättare för andra att ta avstånd, vilket kan skapa förändrade attityder, säger Erik Widstrand, tillförordnad regionpolischef i Region Stockholm. 

Med fokus på att vända sig till sexköparna kan situationen förändras, både genom annorlunda attityder och beteenden, för människor som lever i prostitution. Kampanjen samarbetar även med KAST (köpare av sexuella tjänster) som är en mottagning som erbjuder stöd och hjälp för att sluta köpa sex.

Kampanjen kommer under fem veckor att synas i olika medier och digitalt på skärmar utomhus i länet. Den återkommer även under fem veckor i höst med start i mitten av september.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami