torsdag 30 maj 2024

Ny simhall i Huddinge kommer ge möjlighet till extrajobb

Läs också
Den nuvarande Huddingehallen som kommer ersättas med en ny simhall. Foto: Alva Folkesson

En ny simhall i Huddinge ska ersätta den nuvarande Huddingehallen. Det  nya badhuset kommer framförallt behöva fler timarbetare vilket öppnar upp för framtida jobbmöjligheter.  

Idag finns tre simhallar i Huddinge. En av dessa ska i framtiden ersättas av en ny simhall som är planerad att byggas på Huddingevägen. Caroline Frank,verksamhetschef för idrott och anläggning på Huddinge kommun, berättar att det i framtiden finns möjligheter för extrajobb på den nya anläggningen, till exempel för studerande. 

– Det kommer finnas ett större behov av medarbetare kopplat till den nya simhallen, säger Caroline Frank. 

Caroline Frank säger att de som är fast anställda på den befintliga simhallen självklart följer med till den nya simhallen. Men hon menar även att det kommer finnas ett behov av timanställda på den nya simhallen.

 – En simanläggning engagerar och behöver många anställda, säger Caroline. 

Bakgrund

Bakgrunden till att man bygger ett nytt badhus är bland annat att Huddingehallen enligt kultur och fritidsnämndens tjänsteutlåtande inte är tillräckligt bra utformad för dagens behov och brister på flera områden, bland annat det tekniska. En renovering av den nuvarande hallen hade blivit så stor och dyr att den hade varit svår att motivera. 

I kultur- och fritidsnämndens tjänsteutlåtande står också att det finns ett behov av en ny simhall för att kommunen har en växande befolkning. Den nya simhallen förväntas kunna ta emot 450 000 besökare per år och som mest 2000 besökare per dag. 

Simhallen ska även byggas för att kunna erbjuda skolklasser både tillräckligt med yta och tider. I tjänsteutlåtandet står det att “Den nya simhallen prioriterar simundervisning, folkhälsa och föreningsliv med särskild hänsyn till barn och unga, men även äldre och personer med olika funktionsnedsättningar.”. På grund av det sistnämnda ska det bli en rehabiliteringsbassäng vilket inte finns i någon av de tre befintliga simhallarna.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami