söndag 26 maj 2024

Ny tennisförening i Vårby gård 

Läs också
Ny tennisbana i Vårby gård. Foto:

Tennisbanan i Vårby gård, som är belägen mellan Vårbackaskolan och Vårby simhall, har länge varit utan förening. Till våren 2024 tar en ny förening över.

Tennisbanan som Huddinge kommun byggde våren 2012 kostade ca 180 000 kr. Syftet var att boende i Vårby gård ska kunna spontanidrotta. Tidigare har Huddinge kommun arrangerat evenemang på somrarna, däremot har ingen förening arrangerat evenemang på tennisbanan. 

Vill få igång en verksamhet

Per Olof Jansson tog tillsammans med två andra initiativ till att bilda en förening till våren 2024.. Han söker även två ungdomar att medverka i styrelsen för att tennisbanan ska få mer publicitet hos alla åldersgrupper.

– Jag vill få igång en seriös verksamhet för yngre plus övriga. Tanken är att detta ska bli en lokal tennisskola för ungdomar i Vårby och orterna runt omkring. Det ska arrangeras tävlingar relaterat till tennis men även annat.

Är du bosatt i Vårby gård och vill spela för en tennisklubb, har de närmaste tennisbanorna varit  Huddinge tennisklubb i Källbrink eller Tullinge Tennisklubb.

Efter att banan byggdes, besökte före detta världsstjärnorna Jonas Björkman och Thomas Johansson tennisbanan på Vårby gård. Där spelade de tennis med elever i Vårbackaskolan och berättade om idrottens möjligheter. Detta gjorde de tillsammans med Tennis Stockholm och försäkringsbolaget If för att ge fler barn och ungdomar möjligheten att spela tennis.

Efter att tennisbanan förfallit, sökte föräldrar med barn till andra sporter då de inte hade råd att placera sina barn i en tennisskola.

I höstas rustades fem minitennisbanor upp till en stor bana. Med den kommer svensk tennis och framförallt Vårby gård, kunna få en bredare bas av spelare.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami