lördag 25 maj 2024

Ny trädgårdshandel öppnar mitt i ett rivningsprojekt

Läs också
Fr. v: Jessica Remund, Martina Hallberg, Sundipp. Foto: Sophie Öhrlund.

I Huddinge industriområde har Ava handelsträdgård öppnat dörrarna till sin första butik. Arbetet är i full gång för att allt ska bli klart till sommaren, trots vetskapen att lokalen ska rivas och bli till bostäder. 

Hans af Geijerstam, en av butikens grundare, har länge drömt om att öppna en egen handelsträdgård. I början av april blev det verklighet då han fick ett kontrakt på tre år. Butiken är inrymd i en industrilokal cirka tio minuter från Huddinge centrum. Efter 30 år inom branschen önskar han dela med sig av den kunskap han samlat på sig genom åren.

– Jag har saknat mötet med människor och utbytet av erfarenheter som det ger. Det finns många amatörer som är väldigt duktiga på specifika saker och växter, säger Hans af Geijerstam.

Innan butiken rivs hoppas af Geijerstam utveckla en stor och trogen kundkrets att ta med sig. 

– Idén är att öppna en workshop för kunder och tillsammans med dem plantera växter, antingen i deras egna krukor eller köpta, säger Martina Hallberg, anställd florist och trädgårdsarbetare.

Redan nu har de fått positiv feedback från kunder som gläds över att en trädgårdshandel ska öppna lokalt. Närmast ligger fokuset på att ställa i ordning butiken och få in alla produkter till sommaren. De kommer bland annat sälja sommarblommor, bärbuskar, träd och söta frukter av olika slag. 

– Speciellt spända är vi på växterna som ska pryda gräsplätten utanför butiken, säger Hans af Geijerstam.

Med deras affärsidé, rustika känsla och industriella bakgrund ser Geijerstam inte heller närliggande trädgårdsaffärer som konkurrenter. Men det viktiga är att butiken hinner etableras. Först efter det, om konceptet tas emot positivt, finns tanken på att expandera – men då vill han behålla känslan av den första butiken, som trots en “smygöppning” inte är helt färdigställd. 

– Vi kommer att ha en stor öppning senare när allt är klart. Dels för vänner och familj men också för företag, berättar Martina Hallberg avslutningsvis.

Sophie Öhrlund

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami