lördag 25 maj 2024

Nya butiken utmanar Willys i Flemingsberg

Läs också
Fathi i kassan på Plusen. Foto: Johan Martelius

2023 tog Willys över Pulsens lokaler i Flemingsbergs centrum. Fatih Inekci, som var Pulsen-anställd, följde först med till Willys men insåg att det inte var för honom. Nu har han öppnat en egen butik, Plusen, som ligger intill den gamla arbetsplatsen.

 Jag pressar priserna så mycket jag kan, säger Fatih.

Flemingsberg. Det var i slutet av 2022 som det slutgiltiga beskedet kom. Pulsen, som låg i Flemingsbergs centrum, lade ned verksamheten när matvarujätten Willys flyttade in i deras lokaler. Beslutet skapade blandade reaktioner hos boende i området, något som Nytt i Flempan rapporterat om.

Långa dagar sju dagar i veckan

Fathi Inekci var själv anställd som ansvarig för frukt-och grönt på Pulsen under många år. Han följde med till Willys under en kort period, något som inte blev långvarigt. Fatih var van att arbeta på ett annat sätt, men han betonar att det inte finns något otalt mellan butikerna. 

— På Pulsen gav cheferna mig fria händer när det kommer till inköp av varor. Om du har bra kontakt med leverantörer kan du få bättre priser och ge kunderna bättre priser. Så var det inte riktigt på Willys. Större kedjor har sitt sätt att arbeta på och det är bra, men jag ville prova ett nytt sätt. 

Fatih berättar att han alltid har drömt om att öppna en egen butik. Till en början drev han en mindre butik tillsammans med sina bröder, men när de gick olika vägar bestämde han sig för att satsa fullt ut på livsmedel. Plusen slog upp sina dörrar i september 2023. 

— Jag hade alltid tankarna i huvudet och när möjligheten kom bestämde jag mig för att satsa på detta. 

Plusen specialiserar sig på ett brett utbud och att ge bra priser till kunderna, något Fatih tycker är det viktigaste. 

— Vi lever i tider av inflation. Jag pressar priserna så mycket jag kan, och eftersom jag har bra relation till mina leverantörer är det lättare. Folk måste ha råd att äta.

Priset och utbudet är viktigt

Kunden Sali, i centrum för att handla, håller med om att priserna har blivit höga och berömmer Plusens utbud.

— Willys har blivit dyrare nu jämfört med förut. Jag tycker att både Plusen och Willys är bra affärer. Plusen kan ta in mer specifika varor vilket jag tycker om. 

Thomas, som ska handla dagens lunch, håller med om att båda butikerna är bra. 

— Pulsen var en bra affär på så sätt att man kunde hitta mycket spännande saker som kanske inte finns i alla affärer. Men jag tycker Willys är bra också, jag handlar lite överallt.

Collage
Sali och Thomas på väg in för att handla. Bilden är ett kollage. Foto: Johan Martelius
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami