torsdag 30 maj 2024

Nya lokaler dröjer för Huddinge vårdcentral 

Läs också
Fortfarande osäkert vart Huddinge Vårdcentral Foto: Leo Lindmark Söderstam

På Paradistorget 4 är det tänkt att bygget av det nya kommunhuset och biblioteket ska påbörjas hösten 2024. Det betyder att vårdcentralen tvingas flytta. Men någon ny lokal finns inte i dagsläget.

Huddinge kommuns tjänstemän får ett nytt hem när Huddinge kommun satsar stort. Det nya kommunhuset och anslutande biblioteket kommer att “kosta 900 miljoner kronor”, vilket Mitt i rapporterat om tidigare. En av de största frågorna är vad som kommer att ske med de verksamheter som finns i lokalerna i dag. Sjödalsgymnasiet har redan fått nya lokaler i delar av Huddingegymnasiets lokaler, men vårdcentralen står fortfarande utan planerat hem. Kommunen och regionen letar efter nya lokaler – men har ingen färdig lösning i dagsläget.

Christin Berg, 77 år, bor vid Kvarnbergsplan, ställer sig frågande till det nya kommunhuset. Hon tycker att det är mycket man inte får svar på, men kan förstå behovet av att samla alla tjänstemän på en och samma plats. Istället för att ha dem utspridda i 42 olika lokaler som det ser ut i dag. 

– Man är lite orolig över vad som kommer hända med de lokaler som redan finns, vad kommer hända med de andra biblioteken som finns i kommunen?, säger hon.

Christin Berg bor i Huddinge Foto: Leo Lindmark Söderstam

Hon är också orolig över var den nya vårdcentralen kommer att hamna.

– Hur långt ska man behöva åka? Det är redan svårt att få tid och det kommer bli ännu bökigare om man behöver ta sig långt.

Lina Theander, kommunikatör på Huddinge kommun, menar att de förstår invånarnas oro men att de försöker hitta en lösning.

– Det ligger i kommunen och regionens intresse att vårdcentralen fortsätter ha ett centrumnära läge, säger Lina Theander.

Vad händer nu?

Nästa steg är ett genomförandebeslut i kommunfullmäktige.
– Ett sådant beslut betyder att vi kan börja förhandla med entreprenörer och börja bygga hösten 2024, säger Linda Theander.

Läs mer:

Sjödalsgymnasiet flyttar – oklart vart:

Arbetet med ett nytt kommunhus går vidare

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami