lördag 25 maj 2024

Nya planer för Botkyrka: Fler bostäder och ökad trygghet 

Läs också
Bilparkering
Storvreten. Foto: Creative commons

Under de kommande åren ska tusentals nya bostäder byggas i Tumba och närområdet. Botkyrkabyggen, centrumägaren Cavendo och fastighetsbolaget Birger bostad planerar att bygga både bostadsrätter och hyresrätter. Förhoppningen är att de nya planerna för området bidrar till ökad trygghet. 

Den 21 mars möttes företagare och andra intresserade för att ta del av kommunens planer för nybygget. Som ett resultat från ett initiativ av Botkyrka kommuns näringslivsenhet. 

Nya bostäder ska byggas vid Gröndalsvägen, Storvreten och i Tumba skog. Enligt Botkyrka kommuns webbplats berättar näringslivschefen Martin Andaloussi på mötet att de nya planerna för Botkyrka även kommer att bidra till ökad trygghet på platser i området, som upplevs vara mindre trygga för Botkyrkaborna. Detta eftersom allt fler kommer att röra sig i området, i och med de nya bostäderna och affärslokalerna som förväntas öppna. 

Nya bostäder och ökad trygghet

Maikel Ablahad, centrumchef för Tumba centrum har enligt Botkyrkas webbplats under mötet berättat om centrumets förbättringsarbete för att minska otryggheten. Enligt Botkyrka kommuns webbplats berättade Maikel Ablahad på mötet att nya sittplatser framkommit i Tumba centrum och att de mörka ytorna som bidragit till otrygghet har byggts bort. 

– För att utveckla området till en tryggare plats kommer man att försöka bygga bort mörka och osäkra delar. Området är i dagsläget både nedgånget, slitet och känns otryggt för många. De nya bussterminalerna ska vara mer öppna, belysta och även ha mer gröna ytor. Tillsammans med nya bostäder och verksamhetslokaler kommer området att upplevas mer levande och tryggt, säger Yusuf Aydin som är ordförande för samhällsbyggnadsnämnden.

Bilväg
Tullinge centrum. Foto: Ida Elezaj

En efterlängtad satsning

Enligt Yusuf Aydin är detta en efterlängtad satsning som många invånare har begärt. Han tror också att den nya planen för Botkyrka kommer bli framgångsrikt för området. 

– Tumba centrum och området omkring är en central plats i kommunen där många människor förflyttar sig och vi hoppas att invånarna kommer att märka en tydlig förbättring i form av en mer trivsam och trygg miljö där det är snyggt och rent. Detta ska också bidra till en högre upplevd trygghet och en mer positiv upplevelse, Yusuf Aydin, ordförande för samhällsbyggnadsnämnden.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami