söndag 26 maj 2024

Nya planer på gång för Flemingsberg centrum 

Läs också
Invånarna i Flemingsberg önskar förändring i centrum. Beslutet förväntas offentliggöras våren 2024. Foto: Rickard Ahlkvist

Invånarna i Flemingsberg vill se en förändring av centrumet. Centrumägaren på Huge Bostäder, Sandra Stenberg, planerar för fullt att slutföra planerna. Beslutet nås ut under våren 2024.

I våras rapporterade Nytt i Flempan att Huge Bostäder inte prioriterar potentialen för en förnyad handel i Flemingsberg centrum. Sandra Stenberg från bolaget, nämnde att det fanns idéer att förändra centrumet, men att det inte var färdigplanerat.

Flemingsberg centrum omfattar mat- och klädbutiker, restauranger samt caféer. Nu vill invånarna se en förnyelse av centrumet med fler butiker och restauranger för att göra platsen mer familjär. Enligt fastighetsägaren är saker på gång i centrumet. 

– Vi jobbar på att ta fram ett gestaltnings- och skyltprogram för Flemingsberg centrum och ser över mixen av service, säger Sandra Stenberg till Nytt i Flempan.

Huge Bostäder planerar för en upprustning av centrumet, både ytskikt inne i centrum, entréerna samt framtagande av skyltprogram både invändigt och utvändigt. I byggplanerna finns även mål för att bygga bort otrygghet på olika sätt.

– För att ta reda på vad invånarna tycker om centrumet genomför fastighetsägaren en enkätundersökning varje år, enligt Sandra Stenberg.

För att involvera invånarna i beslutsprocessen kring utbyggnad och förändringar, har Huge Bostäder regelbundna hyresgästmöten. Förvaltningen samarbetar dessutom med lokala hyresgästföreningar. Huge deltar även i olika samverkansgrupper i kommunen.

Eftersom Flemingsberg centrum inte är ett stadsdelscentrum med större klädkedjor och dylikt, hänvisas istället invånarna till Huddinge centrum. Flemingsbergs invånare får fortsatt hålla ut och vänta på de slutgiltiga byggplanerna för att rusta upp köpcentrumet. Planerna ska presenteras under våren 2024.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami