lördag 25 maj 2024

Nya snacksregler ger möjlighet för lokala biografer

Läs också
Fotograf: William Karlsson

Filmstadens nya förbud mot medhavt godis har väckt stor uppståndelse under veckan. Många biobesökare i Huddinge är kritiska mot beslutet. Skärisbiografen är en kommunal biograf i närområdet som har en helt annan filosofi kring snacks. 

Efter att Filmstaden publicerat de nya reglerna möttes de av kritik. Caroline Hellström pressansvarig för Filmstaden kommenterade detta till Expressen tidigare i veckan. 

– Men då detta fortfarande är nytt så har jag förståelse för om det kan komma som en smärre chock för dem som ännu inte tagit del av beskedet, säger Caroline Hellström, pressansvarig på Filmstaden, till Expressen. 

På Filmstaden Heron City uttrycker biobesökarna ett stort missnöje över priserna som Filmstaden erbjuder. 

Katty Westling tror att beslutet kommer orsaka att färre besöker Filmstaden. Fotograf: William Karlsson

– Jag tycker det är tillräckligt dyrt ändå och jag tror att detta beslut kommer göra att filmstaden endast kommer tappa besökare, säger Katty Westling. 

På vilket sätt Filmstaden kommer att se till att dessa nya regler följs är fortfarande oklart för många besökare. Kristoffer Sundin är en av alla dem som undrar hur reglerna kommer att följas i praktiken. 

– Jag hoppas att det inte kommer vara någon stor skillnad, men det kanske kommer att vara någon vakt som frågar efter kvitton på vart man köpt sina snacks och dryck, säger Kristoffer Sundin. 

Biobesökaren Kristoffer är konfunderad över den nya regeln. Fotograf: William Karlsson

En biograf med en annan filosofi

Fem minuter bort från Heron city ligger Skärisbiografen, en kommunal biograf som tillhör Kulturhuset stadsteater i Skärholmen. De har en annan filosofi. Besökare får ta med sig egna snacks vilket skiljer sig från vad Filmstaden tillåter. 

– Ända sedan 2017 när vi öppnade en biograf här i Kulturhuset så ingår en popcornbägare i biobiljetten. Vi tycker popcorn är en viktig del av bioupplevelsen, säger Malin Hjelm, verksamhetschef. 

Hon berättar vidare att upplägget har varit väldigt uppskattat. Skärisbiografen har ingen egen försäljning av godis utan besökarna får ta med egna snacks.

– Det är svårt att veta vad som kommer hända nu när Filmstaden ändrat sina regler, men det känns inte som det smartaste beslutet. Våra biljetter kostar 50 kronor vilket gör det möjligt för fler att gå på bio.

Malin Hjelm hoppas att fler biobesökare kommer hitta till Skärisbiografen framöver.

Jämförelse mellan Filmstadens godispriser och ICA Kvantum.
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami