torsdag 30 maj 2024

Nyetablering skapar 100 nya jobb i Botkyrka

Läs också
Nyetablering skapar 100 nya jobb i Botkyrka. Foto: Unsplash

Botkyrka kommun har tecknat ett avtal med Hälsokraft som kommer innebära 100 nya jobb i Lovisebergs industriområde.

Det är jättekul med fler arbetstillfällen i kommunen, säger Linnea Stigsäter, enhetschef på arbetsförmedlingen.

Idag ligger arbetslösheten på 13,2 procent i Botkyrka kommun, klart högre än snittet i Sverige på 7,9 procent. Därför blev nyheten väl mottagen hos Linnea Stigsäter som är glad över att fler företag etablerar sig i Botkyrka. 


Mariam Baythoom, näringslivsstrateg på Botkyrka kommun välkomnar också beskedet.

– Det känns roligt då det är ett nytt tillskott för näringslivet i Botkyrka. Det är många arbetstillfällen som flyttar in till kommunen vilket innebär ett inflöde av människor till kommunen. Bolaget har tillväxtpotential och kan komma att öka sin omsättning och anställa fler i framtiden.

Avtalet avser 25 000 kvadratmeter mark i Lovisebergs industriområde. Mariam Baythoom berättar att området har haft kapacitet att växa och att det är naturligt med nya etableringar. Det skapar arbetstillfällen i kommunen och dessutom är det roligt för företagarna i området att få en ny granne. Hon säger att denna tillväxt sätter press på kommunen och andra myndigheter att ge god service för området.


När nyheten om Hälsokrafts etablering publicerades på Botkyrka kommuns Facebooksida så var en del kritiska. Botkyrkabon Anna-Lena Bergström är skeptisk till om jobben kommer att gynna de boende i kommunen. 

– Framför allt så är det positivt att ny företagsverksamhet startar upp i kommunen. Men vad är det som säger att dessa 100 anställningar inte redan är tillsatta redan? skriver Anna-Lena Bergström.

De förtroendevalda och arbetsförmedlingen har en ambition att minska arbetslösheten i Botkyrka. Yusuf Aydin, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, berättar att de hoppas att boende i kommunen ska anställas till många av tjänsterna. Någonting som Linnea Stigsäter från arbetsförmedlingen håller med om.

– Vi har bra samarbete med Botkyrka kommun och samarbetar kring uppdrag. Vi delar ambitionen att fler personer i Botkyrka ska nå målet att arbeta.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami