onsdag 29 maj 2024

Nyinvigda Innovation Station öppnar på Södertörns högskola

Läs också
De nya lokalerna erbjuder företag en miljö för innovation. Bild: Maya Lyck Antonson

Innovation station är ett initiativ som strävar efter att skapa innovation och samverkan på Södertörns högskola. Initiativet har nyligen kommit till Södertörns högskola och nu hyr organisationen ut lokaler som andra organisationer kan ta del av.

Johan Bornebusch menar att lokalerna ska vara en mötesplats för flera aktörer inom Flemingsbergs näringsliv och att högskolan ska bli en central aktör för innovation och samverkan
Bild: Maya Lyck Antonson.

Nyligen klipptes banden för den nyöppnade Innovation Station på Södertörns högskola. Nytt i Flempan intervjuade Johan Bornebusch, förståndare vid högskolan berättade mer om den nyöppnade organisationen.

 – Innovation station är en mötesplats för företag och startups som vill hyra arbetsplatser. Ett initiativ från Södertörns högskola för att koppla mer innovation, samverkan och aktiviteter till högskolan. Ett av syftena är att Innovation Station ska vara en del av Flemingsbergs ekosystem, där alla institutioner, universitet, lärosäten och aktörer tillhör.

Det andra syftet med innovation station är att Södertörn högskola ska träda fram som en central aktör för innovation och samverkan.

– Det är ett sätt för högskolan att visa att sin kompetens är viktig för att driva innovation och samverkan i Flemingsberg, men också hela södra Stockholm. 

“Uppnå ett bredare och mer inkluderande näringsliv i Flemingsberg”

Målet med Innovation Station är att bland annat stärka samverkan och innovationsverksamheten på högskolan i stort. Genom organisationen ska flera lärare och forskarstudenter kunna komma ut och bli del av nyskapande projekt. Målet är också att kunna stötta både små och stora branscher för att kunna uppnå ett bredare och mer inkluderande näringsliv i Flemingsberg.

Förut satt flera av organisationerna som är med i Innovation station utspridda på campusområdet, men nu har det fått en gemensam lokal, som gör det lättare för dem att samarbeta med varandra. Det finns även lokaler som hyrs ut till betalande organisationer som på sikt skulle vilja samarbeta med dem. Priserna skiljer sig från 1000 kronor till 3000 kronor i månaden. 

– Vi  har valt att ha våra lokaler på Södertörns högskola då initiativet kommer från högskolan och externa relationer till högskolan. Visionen är att bidra till utvecklingen inom näringslivet och kulturlivet i södra Stockholm. 

De som har hand om Innovation station är Södertörns högskola som är huvudägare och Flemingsbergs science är också med för att de ska kunna bidra med sitt nätverk och sitt kunnande.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami