lördag 25 maj 2024

Nyöppnat café i Flemingsbergs centrum

Läs också
Marias Café slog upp portarna den 28 mars. Foto: Lina Dahlberg

Måndagen den 28 mars slogs dörrarna upp för nyöppnade Marias café. Där finns ett stort utbud och du kan komma som mycket hungrig eller bara fikasugen.
— Alla är så varmt välkomna till vårt nyöppnade café, säger Rim Somi som är heltidsanställd på Marias café.

Flemingsberg centrum har länge saknat ett café, men nu har flemingsbergsborna något att glädjas över. Mitt i centrala Flemingsbergs centrum har nu Marias café äntligen öppnat. Måndag 28 mars slog dörrarna upp för invigning i lokalen. Det är däremot inte första gången fiket står öppet. För ungefär ett och ett halvt år sedan stängdes det, men har nu återigen öppnat upp med en ny ägare. Öppettider är på vardagar mellan 7–19 och på helger 9–17. 

I nuläget är det mycket blandat folk på Marias cafe, allt från unga till pensionärer som besöker fiket för att ta sig något att äta. 

– När det är kallt ute är soppa med brödfavoriten hos pensionärer. Kunder sätter sig på fiket för att ta sig en frukost, lunch eller fika. Men det sker också ofta att kunder köper med sig. Man kan även ringa till oss och beställa. Om det är en tårta man önskar sig så ordnar vi det, så är det bara för kunden att hämta när den är klar, säger Somi.

Brett utbud

Marias café erbjuder även beställning av tårtor om man önskar sig det. 

— Nu inför studenten kommer vi sälja mycket mer tårtor än i vanliga fall, man kan visa en bild på en tårta som man önskar sig, så ordnar vi det tills kunden ska äta tårtan, berättar Somi.  

Marias cafe har ett brett utbud av mat, fika, glass och dryck. I matväg erbjuds pasta, sallader, piroger, soppor, baguetter och ciabatta. Utav det sötare utbudet erbjuds flera olika bakelser, tårtor, baklavor och glass. Dryckesväg finns både varma och kalla drycker, däribland kaffe och kaffe latte som är favoriten i försäljningen. 

“Säljer jättemycket baklava”

— Bryggkaffe och kaffe latte säljer vi som mest i dryckesväg, och i sötsaker säljer vi jättemycket baklava, vi har turkisk baklava som är sötare, säger Somi och fortsätter:

– Vi har även arabisk baklava som är lite mindre söt än vad den turkiska är. När det är fint väder ute säljer vi mer glass, och när det är kallt ute säljs det mer utav varma soppor. Sedan är det inte många som vet att vi har öppnat upp igen, det kommer före detta kunder som har vägarna förbi som blir överraskade glada att vi är tillbaka igen. 

Studentrabatter 

För att caféet ska göra sig hörda efter att ha öppnats upp igen kommer dem framöver ordna så att det finns studentrabatter. 

—Alla är så varmt välkomna att kika in hos oss på Marias café, avslutar Somi.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami