lördag 25 maj 2024

Nytt i Flempan inspirerar till systertidning i Kenya

Läs också
Journalistikämnet berättar om Nytt i Flempan, en lokal webbtidning av journaliststudenterna. Foto: Emmy Apetrea

Södertörns högskola tar emot journalister och mediechefer från östra Afrika för att inspirera till en oberoende journalistik. 
–Jag vill starta en webbtidning som Nytt i Flempan på Maseno University i Kenya, säger Dr. Osir Otteng.

CAMPUS. Malin Picha Edwardsson och Emil Annetorp tar emot deltagarna på International Training Program (ITP) Media Afrika för en föreläsning om Södertörns journalistutbildning och medieetiska situation i Sverige. De kommer även besöka Kulturdepartementet, SVT som public service-representant, Medieinstitutet, Myndigheten för press- radio och tv, medieombudsmannen och TV4:s nyhetsdesk.

– Poängen med programmet är att varje land ska jobba med ett förslag eller förändringsprojekt som rör självreglering inom media, berättar Annicka Flovin.

Dr. Osir Otteng vill starta en webbtidning som Nytt i Flempan på Maseno University i Kenya. Foto: privat

Dr. Osir Otteng från Maseno University i Kenya var en av deltagarna som var med på föreläsningen.

– Södertörns högskola är i framkant när det kommer till teknologi och rustar sina studenter väl inför arbetslivet. Något jag tar med mig till Maseno University är att starta en liknande webbtidning som Nytt i Flempan, säger Dr. Osir Otteng.

Presentation av journalistiken i Sverige
Annicka Flovin, programdirektör för ITP Media Afrika, besöker Södertörns högskola tillsammans med 25 deltagare från Uganda, Kenya, Tanzania, Zambia och Zimbabwe. Deltagarna är själva journalister eller andra som har någon form av inflytande inom media, mediechefer, parlamentariker eller högutbildade inom mediekommunikation bland annat.

De stannar Sverige i två veckor för studiebesök, föreläsningar. Huvudfokus är hur medieetiken och professionaliseringen av journalistiken inom Sverige ser ut.

– Sverige sticker ut i den liberala lagstiftningen, än så länge, och många tycker att det är fantastiskt, säger Annicka Flovin programdirektör för ITP Media Afrika.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami