Genomsnittspriset för Dagens lunch i Huddinge är 121 kronor enligt Mitt i Huddinge. Ett sätt att komma billigare undan är att äta en klassisk fryspizza. Nytt i Flempan har testat fem pizzor från olika märken i varierande prisklasser.
Billy’s original 16 kr
Charlies omdöme:
Pizzan har gummilik textur och saknar smak. Tjock botten, mättar inte mycket, funkar som sista minuten lunch eller mellanmål. Är bättre med kryddor eller någon sås till, särskilt bearnaise eller vitlökssås. Den är ju en klassiker av en anledning, den är fortfarande ganska billig och är i bra storlek när man vill äta något men inte bli riktigt mätt.
Anamma vego vesuvio 23 kr
Luktar lite skumt. Botten var aningen tjock och seg till texturen. Smakerna efterliknar inte en klassisk vesuvio utan har en stark smak av tomat, peppar och basilika. Mycket av smaken försvinner med brödet. Det är inget direkt fel med smaken, men det är inget speciellt heller. Helt okej. Jag skulle inte bli vegan på grund av den här pizzan. Men inte illa för 23 kr.
Grandiosa xtra allt vesuvio 42 kr
Norges nationalrätt, det första man tänker på när man hör ordet fryspizza och specifikt “Grandiosa”. Pizzan har förvånansvärt mycket smak av tomat, inte så mycket skinksmak. För priset är det ganska bra valuta för pengarna. Den är nog lite godare och krispigare om man värmer i ugnen, något som jag inte har.
Tony’s pepperoni pizza 54 kr
Ganska flottig pizza och något salt. Botten var mjuk och smakade nästan lite som en munk. Generellt en ganska god pizza. Pepperonin tar över lite men lämnar fortfarande utrymme för ostsmaken. Det är en av de dyrare pizzorna i frysdisken och känns därför mer i plånboken. Men när det kommer till smak så tar den här pizzan hem priset.
Ridelli pizza margherita 87 kr
Det här är nog första gången som jag smakar en napolitansk margherita, och om en färsk sådan från en pizzeria smakar likt den jag nyss ätit så kan jag säga att jag inte är ett stort fan. Den smakade främst bara ost och ingen smak av tomat. Jag vet inte om örtbladen var basilika eller koriander. Men det smakade nästan som tvål. Jag kanske har norskt blod i mig, men jag tyckte Grandiosan var mycket trevligare och definitivt mer prisvärd än denna “lyxigt-autentiska“ italienska fryspizza. Jag blev ganska besviken. Ett yttrande som definitivt kan få mig portad från Italien.
Slutsats
Om du ska välja någon fryst pizza till lunch så tycker jag att Grandiosan ger mest värde för pengarna. Om du vill spendera lite mer så kan du köpa Tony’s pepperoni pizza. Ridelli’s pizza är den som är dyrast och minst värd pengarna enligt min åsikt, för det priset så kan man lika gärna köpa från en riktig pizzeria istället.
Fakta |
Jag heter Charlie Forslund, 21 år Jag har ett matintresse som vuxit mer och mer under åren. Jag har själv inga avancerade färdigheter i köket, men kan en del om olika typer av mat- och tillagningsmetoder. Följer många mat-influencers både svenska som Matkoma och Mauri Hermundsson (mustigamauri). Men även olika engelskspråkiga profiler som proffskocken James Makinson och den amerikanske amatörkocken Adam Ragusea. Jag har en särskild förtjusning för grillad mat som typisk amerikansk bbq, men jag har svårt för många pastarätter och grönsaks-tunga måltider. Feferoni skall inte befinna sig i närheten av min kebab. |
Så gjordes testet |
Pizzorna inhandlades på ICA Maxi i Flemingsberg. Så värmdes pizzorna: ca 2-3 minuter i mikrovågsugn på full effekt. |