torsdag 30 maj 2024

Oskar Wiik: Därför ska du bli medlem i studentkåren

Läs också
Oskar Wiik. Foto: SöderS 

Södertörns studentkår, även känd som SöderS, är en ideell organisation som drivs av och för studenter. Deras kommunikatör Oskar Wiik, 28, ger läsaren en inblick i kårens hjärtefrågor och om vad ett medlemskap erbjuder dig som student.

Oskar Wiiks relation till Södertörns högskola började redan för tio år sedan när han själv var student och läste genusvetenskap. Det stora engagemanget för jämställdhetsfrågor har varit en vägvisare genom hans yrkesliv och ledde honom tillbaka till Södertörn efter en tids uppehåll. Södertörn, som närmar sig trettio år vilket gör den till en relativt ung högskola, skapar fördelar för Studentkårens ambitioner – att skapa en inkluderande miljö med studenterna i fokus. 

Här finns inte ett arbetssätt från 1800-talet som har byggt upp högskolans traditioner och identitet. Den kan vara det som lärarna, forskarna och studenterna är och den kan utvecklas och stärkas med dem. Det finns en generell öppenhet till förändring, säger Wiik. 

Han ger också en inblick i studentkårens hjärta som, precis som hans eget, slår starkt för demokrati och skapandet av ett inkluderande föreningsliv. Det är också en plats där studenternas intressen får stå i fokus.

Där studenter och studiefrågor diskuteras, där ska studenterna vara med och fatta beslut, säger Wiik. 

Vi försöker att undelätta för studenter, Foto: Amanda Lernbäck

Därför bör man bli medlem

SöderS är studenternas direkta fackförbund under studietiden. Det är en ideell organisation där merparten av arbetet utförs av studenter. Som medlem finns det många kategorier av fördelar och roliga aktiviteter. 

Du får ett skyddsnät och en utbildning av hög kvalitet. Och om någonting händer så följer vi upp det. Av bara den anledningen ska du vara medlem i studentkåren. Vi vet också att det är supertufft att vara student i Stockholm idag, så där jobbar vi mycket med bland annat medlemsrabatter och tillträde till bostadskön, säger Wiik. 

SöderS har dessutom många olika föreningar, sin egen bokhandel och inte minst puben som erbjuder en mängd av aktiviteter. Studentkåren anordnar också löpande utbildningar för sina medlemmar. En utbildning som är aktuell nu handlar om psykisk ohälsa och säkerhetsarbete i studentlivet. 

 Vad får man inte missa som student på Campus?

Att gå förbi här ibland, oavsett om det är en vanlig pubkväll, en rolig standup eller någon jättespännande karriärföreläsning! Gå hit emellanåt – det får man inte missa! 

Bli medlem i Studentkåren här:
SöderS @Instagram

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami